fbpx
smudfood-logo-lilla
Søk
Close this search box.

Crispy Blomkåltaco

Kjapp, sunn og superdigg veggis-taco av blomkål med kremet maisdipp. Hello sunn comfort-food!
5 fra 1 stemme
Porsjoner 4

Utstyr

  • Stekeovn 220 grader
  • Stekebrett med bakepapir
  • Kniv
  • Skjærebrett
  • Stavmikser

Ingredienser

  • 10 stk fersk maistortilla, como mexico

Blomkåltaco

Maisdipp

  • 390 gram mais, hermetisk
  • ½ stk kyllingbuljongterning
  • 2 ss meierismør
  • 1 dl fløte

Topping

  • 1 stk tomat
  • 1 stk paprika
  • ½ stk agurk
  • 175 gram lettrømme evt. kesam
  • ½ stk lime
  • ½ potte fersk koriander
Porsjoner 4

Let's Cook

Preppdag

  • Blomkåltaco: Del blomkål i buketter og legg i en bolle. Ringle over olivenolje og gni inn tacokrydder og revet parmesanost.
    Legg på et stekebrett med bakepapir, og stek i ovnen på 220 grader i ca. 15 min.
    Lagre i kjøleskap, eller server med en gang.
    1 stk blomkål, stor, 3 ss SmudFood-tacokrydder, 4 ss parmesanost, 2 ss Olivenolje extra virgin

Spisedag

  • Blomkåltaco: Varm i stekeovnen på 220 grader i ca. 10 min. Sett gjerne på grillelement de siste minuttene for ekstra sprøtt resultat.
  • Maisdipp: Drener og fres mais i en kjele med litt smør. Tilsett fløte og kyllingbuljongterning. La småkoke på medium varme (f.eks. 5 av 9) i ca. 10 min.
    Kjør glatt med stavmikser.
    Barnevennlig: Legg litt mais til siden og server hele.
    390 gram mais, hermetisk, 2 ss meierismør, 1 dl fløte, ½ stk kyllingbuljongterning
  • Topping: Kutt tomat i to. Fjern frøene. Del i skiver og deretter terninger. Skjær paprika og agurk i terninger.
    1 stk tomat, ½ stk agurk, 1 stk paprika
  • Server med maisdipp nederst, deretter blomkål, rømme, grønnsaker, fersk koriander og topp med limesaft.
    10 stk fersk maistortilla, como mexico, 175 gram lettrømme evt. kesam, ½ stk lime, ½ potte fersk koriander

Yay - ferdig!

I like hugs, and I love kisses. But what I really love is help with the dishes... Tag, you're it