Grill entrecote, damp aspargesbønner og varm opp poteter.
Print
Porsjoner
Utstyr
- Grill eller stekepanne
- Kjele
Ingredienser
Entrecote
- 4 stk Entrecote
- Salt
- Pepper
- Hvitløkspulver
- 100 gram Parmesanost
- 4 ss Meierismør
- 4 ss fersk Timian
Sideretter
- 400 gram Aspargesbønner
- 1 ss Meierismør
- 8 stk Poteter
Barnevennlige tips
Lag mos av potetene med litt matfløte/melk og smør, eller skrell og kutt til pommes frites
Porsjoner
Let’s Cook
Forberedelser
- Sett grillen/stekepannen på mediumhøy varme (f.eks. 7 av 9). Har du grill legg folie på halve grillen for å varme potetene og dampe aspargesbønnene.
Måltid
- Entrecote: Tørk av og ta på godt med krydder (mye faller av under steking, ta litt i).Om den er tynn (2 cm høy), grill på høy varme i ca. 2 minutter på hver side til medium-rare (52oC). Ønsker du medium, stek et minutt ekstra per side (58oC). Har du en tykk biff må du forvente lenger steketid.Har du ikke termometer? Trykk litt på biffen! Mykere den er, jo mer rare er den. Hardere den er, jo mer stekt er den. Legg til siden og hvil i 5 minutter før servering.4 stk Entrecote, Salt, Pepper, Hvitløkspulver
- Poteter: Varm opp i litt olje på grillen med folie under.8 stk Poteter
- Aspargesbønner: Damp i 6 minutter i vann med litt smør i.400 gram Aspargesbønner, 1 ss Meierismør
- For servering topp hver biff med litt smør, fersk timian og gram revet parmesan.100 gram Parmesanost, 4 ss Meierismør, 4 ss fersk Timian
Yay – ferdig!
I like hugs, and I love kisses. But what I really love is help with the dishes… Tag, you’re it