fbpx
smudfood-logo-lilla
Grill entrecote, damp aspargesbønner og varm opp poteter.
Print
Ingen rating enda
Porsjoner 4

Utstyr

  • Grill eller stekepanne
  • Kjele

Ingredienser

Entrecote

  • 4 stk Entrecote
  • Salt
  • Pepper
  • Hvitløkspulver
  • 100 gram Parmesanost
  • 4 ss Meierismør
  • 4 ss fersk Timian

Sideretter

  • 400 gram Aspargesbønner
  • 1 ss Meierismør
  • 8 stk Poteter

Barnevennlige tips

Lag mos av potetene med litt matfløte/melk og smør, eller skrell og kutt til pommes frites
Porsjoner 4

Let’s Cook

Forberedelser

  • Sett grillen/stekepannen på mediumhøy varme (f.eks. 7 av 9). Har du grill legg folie på halve grillen for å varme potetene og dampe aspargesbønnene.

Måltid

  • Entrecote: Tørk av og ta på godt med krydder (mye faller av under steking, ta litt i).
    Om den er tynn (2 cm høy), grill på høy varme i ca. 2 minutter på hver side til medium-rare (52oC).
    Ønsker du medium, stek et minutt ekstra per side (58oC). Har du en tykk biff må du forvente lenger steketid.
    Har du ikke termometer? Trykk litt på biffen! Mykere den er, jo mer rare er den. Hardere den er, jo mer stekt er den.
    Legg til siden og hvil i 5 minutter før servering.
    4 stk Entrecote, Salt, Pepper, Hvitløkspulver
  • Poteter: Varm opp i litt olje på grillen med folie under.
    8 stk Poteter
  • Aspargesbønner: Damp i 6 minutter i vann med litt smør i.
    400 gram Aspargesbønner, 1 ss Meierismør
  • For servering topp hver biff med litt smør, fersk timian og gram revet parmesan.
    100 gram Parmesanost, 4 ss Meierismør, 4 ss fersk Timian

Yay – ferdig!

I like hugs, and I love kisses. But what I really love is help with the dishes… Tag, you’re it