fbpx
smudfood-logo-lilla
Søk
Close this search box.

Julens beste restesalat

Smud og næringsrik restetaco med grønnsaksvaffel som barna elsker!
Print
Ingen rating enda
Porsjoner 4

Utstyr

  • Vaffeljern
  • Kniv
  • Skjærebrett

Ingredienser

Topping

  • 4 ss rømme
  • 4 ss fersk koriander, kan sløyfes
  • 4 ss valnøtter
  • 8 ss Rester fra rødkål el. surkål
  • 1 stk eple

Restevaffel - preppet

  • 400 gr kokt potet eller kålrotstappe
  • 4 ss smør
  • 2 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 3 stk egg
  • 2 dl h-melk el. fløte, sløyfes for kålrotstappe

Restetaco - preppet

Porsjoner 4

Let's Cook

Preppdag

  • Smelt 4 ss fersk koriander, kan sløyfes i micro.
    I foodprosessor, kjør sammen smeltet smør, 4 ss rømme, 1 stk eple og 2 dl h-melk el. fløte, sløyfes for kålrotstappe.
    I en bolle, bland 4 ss valnøtter og 8 ss Rester fra rødkål el. surkål. Bland inn i vaffelrøren.
    Lagre i kjøleskap (NB: maks 3 dager)
  • Kutt 4 ss smør i små biter.
    I boksen du skal lagre maten, bland med 2 ts bakepulver og 2 dl hvetemel. Mariner minst over natten. Lagre i kjøleskap.

Spisedag

  • Stek vaflene i vaffeljern. Fres kjøttet i en stekepanne med litt smør. Kutt eple i skiver.
  • Topp vaffel med rødkål, eple, fersk koriander, valnøtter og rømme.
    Barnevennlig: Valgfri topping, f.eks. syltetøy, smør og brunost. Eple på siden

Yay - ferdig!

I like hugs, and I love kisses. But what I really love is help with the dishes... Tag, you're it