fbpx
smudfood-logo-lilla
Søk
Close this search box.

Quesadilla med yummy veggiskjøtt

Lag ditt eget veggiskjøtt proppfullt av umami med kjøttdeiglignende konsistens. Verken barn eller voksne skjønner at dette ikke er kjøttdeig.
5 fra 1 stemme
Porsjoner 4

Utstyr

  • Stekepanne

Ingredienser

  • 8 stk tortilla, fullkorn

Veggiskjøtt med tacokrydder

  • 390 gram svarte bønner, hermetisk
  • 200 gram sopp
  • 100 gram valnøtter
  • 400 gram hakkede tomater, mutti
  • 3 ss SmudFood tacokrydder
  • 2 ss soyasaus

Fyll

  • 100 gram Ost
  • 160 gram Mais, hermetisk
  • 1 stk paprika
  • ½ potte fersk Koriander, kan sløyfes

Topping

  • 300 gram Kesam eller lettrømme
  • 1 stk Lime
Porsjoner 4

Let's Cook

Preppdag

  • I den store bollen til foodprosessor, lag en masse av bønner, sopp, valnøtter, hakkede tomater, tacokrydder og soyasaus.
    Stek i stekepanne på medium-høy varme (f.eks. 7 av 9) i ca. 15 min. Rør om av og til, men la det brune seg litt før du rører.
    Lagre i kjøleskap, eller bruk med en gang.
    390 gram svarte bønner, hermetisk, 200 gram sopp, 100 gram valnøtter, 400 gram hakkede tomater, mutti, 3 ss SmudFood tacokrydder, 2 ss soyasaus
  • Kutt paprika i terninger. Riv ost. Lagre i kjøleskap, eller bruk med en gang.
    100 gram Ost, 1 stk paprika

Spisedag

  • Sett stekeovnen på 100 grader.
    Fordel veggiskjøttet på den ene halvparten av alle tortillalefsene.
    Strø over mais, paprika og koriander. Avslutt med ost. Brett sammen slik at du får en halvmåne.
    8 stk tortilla, fullkorn, 160 gram Mais, hermetisk, ½ potte fersk Koriander, kan sløyfes
  • Stek i stekepanne, under lokk, 1-2 min per side.
    Når de er stekt ferdig, flytt over i stekeovnen på en rist så de holder seg varme og sprø mens du steker resten.
    Server med rømme, og fersk presset lime på toppen. Alternativt også salsa og guacamole.
    300 gram Kesam eller lettrømme, 1 stk Lime

Yay - ferdig!

I like hugs, and I love kisses. But what I really love is help with the dishes... Tag, you're it