Laks, asparges og byggryn med kremet urtesaus - uke 22
Porsjoner: 4
Ovnsbak laksen, damp asparges, varm opp byggryn og den kremede urtesausen.
Kjele eller micro
Stekepanne
Stekeovn
- 4 stk Laksefilet
- Salt
- Pepper
- Hvitløkspulver
Kremet urtesaus - ferdiglagd, bruk halvparten
- 2 ss fersk Gressløk
- 2 ss fersk Persille
- 1,5 dl Matfløte
- ½ dl Kyllingkraft
- 4 ss Meierismør
- 15 gram Valnøtter
- ¼ stk Sitron saften
Siderett
- 500 gram Asparges
- 2 ss Meierismør
Måltid
Laks: Tørk av fisken og fjern evt. skinn. Plasser på bakepapir på et stekebrett. Brett den tynne delen av fileten dobbelt slik at den ikke blir tørr.Krydre med salt, pepper og hvitløkspulver. Stek i ovnen på 200 grader i 10 min 4 stk Laksefilet, Salt, Pepper, Hvitløkspulver
Kremet urtesaus: Varm opp i en kjele eller micro
Byggryn: Varm opp i en stekepanne
Asparges: Damp i en kjele eller stekepanne med vann og smør i 3 minutter.
500 gram Asparges, 2 ss Meierismør
- Ha sausen på siden om ungene ikke liker den
- Ikke krydre laksen