Go Back
+ porsjoner

Laks, asparges og byggryn med kremet urtesaus - uke 22

Porsjoner: 4
Ovnsbak laksen, damp asparges, varm opp byggryn og den kremede urtesausen.

Utstyr

  • Kjele eller micro
  • Stekepanne
  • Stekeovn

Ingredienser

  • 4 stk Laksefilet
  • Salt
  • Pepper
  • Hvitløkspulver

Kremet urtesaus - ferdiglagd, bruk halvparten

  • 2 ss fersk Gressløk
  • 2 ss fersk Persille
  • 1,5 dl Matfløte
  • ½ dl Kyllingkraft
  • 4 ss Meierismør
  • 15 gram Valnøtter
  • ¼ stk Sitron saften

Byggryn - ferdigkokt

  • 2 dl Byggryn
  • 4 dl Vann

Siderett

  • 500 gram Asparges
  • 2 ss Meierismør

Let's cook

Forberedelser

  • Sett stekeovnen på 200 grader

Måltid

  • Laks: Tørk av fisken og fjern evt. skinn. Plasser på bakepapir på et stekebrett. Brett den tynne delen av fileten dobbelt slik at den ikke blir tørr.
    Krydre med salt, pepper og hvitløkspulver. Stek i ovnen på 200 grader i 10 min
    4 stk Laksefilet, Salt, Pepper, Hvitløkspulver
  • Kremet urtesaus: Varm opp i en kjele eller micro
  • Byggryn: Varm opp i en stekepanne
  • Asparges: Damp i en kjele eller stekepanne med vann og smør i 3 minutter.
    500 gram Asparges, 2 ss Meierismør

Barnevennlige tips

  • Ha sausen på siden om ungene ikke liker den
  • Ikke krydre laksen