Grill entrecote, damp aspargesbønner og varm opp poteter.
Utstyr
Grill eller stekepanne
Kjele
Ingredienser
Entrecote
4stkEntrecote
Salt
Pepper
Hvitløkspulver
100gramParmesanost
4ssMeierismør
4ssfersk Timian
Sideretter
400gramAspargesbønner
1ssMeierismør
8stkPoteter
Let's cook
Forberedelser
Sett grillen/stekepannen på mediumhøy varme (f.eks. 7 av 9). Har du grill legg folie på halve grillen for å varme potetene og dampe aspargesbønnene.
Måltid
Entrecote: Tørk av og ta på godt med krydder (mye faller av under steking, ta litt i).Om den er tynn (2 cm høy), grill på høy varme i ca. 2 minutter på hver side til medium-rare (52oC). Ønsker du medium, stek et minutt ekstra per side (58oC). Har du en tykk biff må du forvente lenger steketid.Har du ikke termometer? Trykk litt på biffen! Mykere den er, jo mer rare er den. Hardere den er, jo mer stekt er den. Legg til siden og hvil i 5 minutter før servering.
4 stk Entrecote, Salt, Pepper, Hvitløkspulver
Poteter: Varm opp i litt olje på grillen med folie under.
8 stk Poteter
Aspargesbønner: Damp i 6 minutter i vann med litt smør i.
400 gram Aspargesbønner, 1 ss Meierismør
For servering topp hver biff med litt smør, fersk timian og gram revet parmesan.
100 gram Parmesanost, 4 ss Meierismør, 4 ss fersk Timian
Barnevennlige tips
Lag mos av potetene med litt matfløte/melk og smør, eller skrell og kutt til pommes frites