Go Back
+ porsjoner
fyll for kalkun eller stuffing, i en bolle, med pecannøtter, grønnsaker og brød

Fyll for Thanksgiving-kalkun

Porsjoner: 10
Denne oppskriften er et typisk Canadisk kalkunfyll, basert på grønnsaker, brød og kraft. Har du ikke kraften ferdig må du lage den først.

Utstyr

  • Kniv
  • Skjærebrett
  • Gryte
  • Stekespade

Ingredienser

  • 700 gram svinekjøttdeig
  • 1 stk løk
  • 2 stk selleristilker
  • 1 stk rød paprika
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 stk løk
  • 1 stk eple
  • 1 dl valnøtter
  • 1 dl tyttebær
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 4 ss fersk persille
  • 1 ss fennikelfrø
  • ½-1 dl kraft av kalkun
  • ½ stk hvit loff

Let's cook

Forberedelser

  • Har du ikke ferdig kalkunkraft må du lage det. Sett en gryte på medium-høy varme (f.eks. 7 av 9) med litt olje oppi.

Fyll

  • Legg halvparten av svinekjøttdeigen i den varme gryten. Klapp den ned så den blir flat, og får større stekeskorpe.
    Ikke snu kjøttdeigen før den har fått en fin farge. Det stekeskorpen smaken kommer fra.
    700 gram svinekjøttdeig
  • Mens kjøttdeigen steker kan finkutter du løken.
    Så tilsetter du løk og fennikelfrø oppi sammen med kjøttdeigen.
    1 stk løk, 1 stk løk, 1 ss fennikelfrø
  • Når kjøttdeigen har stekt på begge siden, legg den til side, og stek den andre halvdelen av kjøttdeigen på samme måte.
  • Nå kan du kutte de andre grønnsakene i terninger.
    Når kjøttdeigen har stekt på begge siden, legg all kjøttdeigen tilbake i gryten, og hakk den opp i små biter.
    2 stk selleristilker, 1 stk rød paprika, 2 stk gulrøtter
  • Tilsett de kuttede grønnsakene, salt og pepper oppi gryten sammen med den stekte kjøttdeigen.
    1 ts salt, 1 ts pepper
  • Mens det steker, finkutt kutt valnøtter, eple og persille. Kutt brødet i terninger på ca. 1,5-1,5 cm.
    1 stk eple, 1 dl valnøtter, 4 ss fersk persille, ½ stk hvit loff
  • Tilsett alt oppi gryten, og rør om. Tilsett så tyttebær og litt av kalkunkraften, slik at alt brødet er fuktig, men ikke vått.
    1 dl tyttebær, ½-1 dl kraft av kalkun

Tips!

  • La avkjøle seg før du fyller kalkunen.
    PS: det blir aller best om du lager fyllet en dag før, slik at smakene kan godgjøre seg i kjøleskapet over natten.