Go Back
+ porsjoner
søtpotetmos med pecannøtter på toppen for thanksgivingmiddagen

Hjemmelaget søtpotetmos

Porsjoner: 10
Søtpotetmosen blir best om du ovnsbaker søtpotetene hele først. Har du ikke tid kan du koke dem istedenfor, men smaken blir ikke like intens.

Utstyr

  • Stavmikser
  • Ildfast form
  • Slikkepott

Ingredienser

Søtpotetmos

  • 1000 gram søtpotet
  • 2 dl melk
  • ½ dl kalkunkraft
  • 100 gram meierismør
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ss kanel
  • 1 ts salt

Topping

  • 1 dl brunt sukker
  • 50 gram meierismør
  • 1 dl pecannøtter

Let's cook

Forberedelser

  • Ovnsbak søtpotetene hele på 220 grader i ca. 1 time, kommer an på størrelsen. Har du dårlig tid kan du skrelle, skjære i biter og koke de istedenfor.
    1000 gram søtpotet

Søtpotetmos

  • I en bolle, bland søtpotet, smør, melk, kalkunkraft, paprikapulver og kanel.
    Du kan gjerne bruke en stavmikser for å lage mosen.
    Legg i en ildfast form, og bruk en slikkepott for å lage den helt flat.
    2 dl melk, ½ dl kalkunkraft, 100 gram meierismør, 1 ss paprikapulver, 1 ss kanel, 1 ts salt
  • På lav varme, smelt smør og sukker.
    Så fort smøret er smeltet, hell blandingen over søtpotetmosen i den ildfaste formen.
    50 gram meierismør, 1 dl brunt sukker
  • Fordel pecannøtter på toppen. Sett i kjøleskapet til du skal spise den.
    Varm i stekeovnen på 180 grader til det bobler (ca. 20 min).
    1 dl pecannøtter