Hjemmelaget søtpotetmos
Porsjoner: 10
Søtpotetmosen blir best om du ovnsbaker søtpotetene hele først. Har du ikke tid kan du koke dem istedenfor, men smaken blir ikke like intens.
Stavmikser
Ildfast form
Slikkepott
Søtpotetmos
- 1000 gram søtpotet
- 2 dl h-melk
- ½ dl kalkunkraft
- 100 gram meierismør
- 1 ss paprikapulver
- 1 ss kanel
- 1 ts salt
Topping
- 1 dl brunt sukker
- 50 gram meierismør
- 1 dl pecannøtter
Søtpotetmos
I en bolle, bland søtpotet, smør, melk, kalkunkraft, paprikapulver og kanel. Du kan gjerne bruke en stavmikser for å lage mosen. Legg i en ildfast form, og bruk en slikkepott for å lage den helt flat. 2 dl h-melk, ½ dl kalkunkraft, 100 gram meierismør, 1 ss paprikapulver, 1 ss kanel, 1 ts salt
På lav varme, smelt smør og sukker. Så fort smøret er smeltet, hell blandingen over søtpotetmosen i den ildfaste formen. 50 gram meierismør, 1 dl brunt sukker
Fordel pecannøtter på toppen. Sett i kjøleskapet til du skal spise den. Varm i stekeovnen på 180 grader til det bobler (ca. 20 min). 1 dl pecannøtter