Go Back
+ porsjoner
Potetmos med persille for thanksgivingmaten

Hjemmelaget potetmos med mandelpoteter

Porsjoner: 10
Potetmos går til alt, og hva er vel bedre enn hjemmelaget potetmos? Det er hvertfall fast tilbehør til Thanksgiving-maten. I Canada bruker vi gjerne vanlig gule poteter, men her i Norge sverger jeg til mandelpoteter.

Utstyr

  • Kjele
  • Potetmoser eller potetpresse
  • Bolle

Ingredienser

  • 800 gram mandelpotet
  • 2 dl melk
  • ½ dl kalkunkraft eller kyllingkraft
  • 100 gram smør
  • 2 ss ferk persille
  • 1 ts salt
  • 1 ts muskatnøtt
  • 1 ts pepper

Let's cook

Forbredelser

  • Kok opp en stor kjele med vann

Potetmos

  • Skrell potetene, og kok møre (ca. 20 min). Renn av vannet, og la de stå og dampe av seg litt.
    800 gram mandelpotet
  • Finhakk persille.
    2 ss ferk persille
  • Mos potetene sammen med melk, smør, kalkunkraft, salt, pepper og muskatnøtt. Rør inn finhakket persille.
    2 dl melk, 100 gram smør, 1 ts salt, 1 ts muskatnøtt, 1 ts pepper, ½ dl kalkunkraft eller kyllingkraft
  • Tilsett evt. mer melk om mosen blir for tykk.

Slik holder du potetmosen varm

  • Potetmosen er best om den lages samme dag. Du kan gjerne lage den litt tidligere på dagen, og holde den varm i 2-3 timer i kjelen om du pakker den inn i dyna.