Hjemmelaget potetmos med mandelpoteter
Porsjoner: 10
Potetmos går til alt, og hva er vel bedre enn hjemmelaget potetmos? Det er hvertfall fast tilbehør til Thanksgiving-maten. I Canada bruker vi gjerne vanlig gule poteter, men her i Norge sverger jeg til mandelpoteter.
- 800 gram mandelpotet
- 2 dl h-melk
- ½ dl kalkunkraft eller kyllingkraft
- 100 gram smør
- 2 ss ferk persille
- 1 ts salt
- 1 ts muskatnøtt
- 1 ts pepper
Potetmos
Skrell potetene, og kok møre (ca. 20 min). Renn av vannet, og la de stå og dampe av seg litt.
800 gram mandelpotet
Finhakk persille.
2 ss ferk persille
Mos potetene sammen med melk, smør, kalkunkraft, salt, pepper og muskatnøtt. Rør inn finhakket persille.
2 dl h-melk, 100 gram smør, 1 ts salt, 1 ts muskatnøtt, 1 ts pepper, ½ dl kalkunkraft eller kyllingkraft
Tilsett evt. mer melk om mosen blir for tykk.
Slik holder du potetmosen varm