Go Back
+ porsjoner
Lager du risengrynsgrøt i stekeovn slipper du å røre og unngår å brenne grøten

Risgrøt i ovn

Porsjoner: 10
Denne oppskriften gir 10 porsjoner risengrynsgrøt. Skal du i tillegg ha riskrem, doble oppskriften.

Utstyr

  • 2 store kjeler
  • Sleiv
  • Målebeger
  • Stekeovn 100 grader

Ingredienser

  • 1,25 liter vann
  • 2 ts salt
  • 5 dl grøtris
  • 3 liter h-melk
  • 1 stk vaniljestang
  • 1 ts kardemommepulver

Let's cook

Kok opp vann og ris

  • Kok opp vann, salt og grøtris i en kjele. Rør i risen underveis.
    1,25 liter vann, 2 ts salt, 5 dl grøtris
    For risengrynsgrøt i stekeovn må du først koke risen i vann

Kok opp melk og krydder

  • Kok opp melk og skru ned på lav varme (f.eks. 1 av 9). Del vaniljestang i to, og tilsett i melken sammen med kardemommepulver. Sett på lokk.
    3 liter h-melk, 1 stk vaniljestang, 1 ts kardemommepulver

Blande grøten

  • Når vannet er kokt bort (ca. 10 min), sil den varme kryddermelken oppi risen.
  • Sett gryten i stekeovnen på 100 grader i 2 timer. Rør om ca. halvveis i steketiden.
    Lager du risengrynsgrøt i stekeovn slipper du å røre og unngår å brenne grøten

Lagre restene

  • Lagre restene i kjøleskap til riskrem