Risgrøt i ovn
Porsjoner: 10
Denne oppskriften gir 10 porsjoner risengrynsgrøt. Skal du i tillegg ha riskrem, doble oppskriften.
2 store kjeler
Sleiv
Målebeger
Stekeovn 100 grader
- 1,25 liter vann
- 2 ts salt
- 5 dl grøtris
- 3 liter h-melk
- 1 stk vaniljestang
- 1 ts kardemommepulver
Kok opp vann og ris
Kok opp vann, salt og grøtris i en kjele. Rør i risen underveis.
1,25 liter vann, 2 ts salt, 5 dl grøtris
Kok opp melk og krydder
Kok opp melk og skru ned på lav varme (f.eks. 1 av 9). Del vaniljestang i to, og tilsett i melken sammen med kardemommepulver. Sett på lokk.
3 liter h-melk, 1 stk vaniljestang, 1 ts kardemommepulver
Blande grøten
Når vannet er kokt bort (ca. 10 min), sil den varme kryddermelken oppi risen.
Sett gryten i stekeovnen på 100 grader i 2 timer. Rør om ca. halvveis i steketiden.