Go Back
+ porsjoner

Søndagsprepp uke 10 2023

Porsjoner: 4
I dag skal du: Lage pollo caprese, fiskegrateng og broken lasagne bianca. Preppe lakseform og tilbehør til kylling salatwraps.

Utstyr

  • Gryte
  • Kjele
  • 3 Ildfast form
  • Blender
  • Foodprosessor
  • Kniv
  • Skjærebrett

Ingredienser

Pollo caprese

  • 2 stk kyllingfilet
  • 8 stk poteter med skall
  • 250 gram cherry tomater
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 2 ss Olivenolje extra virgin
  • 1 ts salt
  • 500 gram fersk mozzarella

Hvit saus (fiskegrateng og lasagne bianca)

  • 6 ss meierismør
  • 6 ss Hvetemel
  • 4 dl Melk
  • 2 stk grønnsaksbuljongterning
  • 4 dl vann

Fiskegrateng

  • 400 gram frossen seifilet
  • 200 gram frossne erter
  • 2 dl makaroni
  • 2 dl Brødsmuler

Lasagne bianca

  • 2 stk gulrot
  • 1 stk løk
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 1 stk squash

Cashew kylling

  • 2 stk Gulrot
  • 220 gram Vannkastanjer
  • 2 dl rå cashewnøtter
  • 2 ss Soyasaus
  • 1 ss Hoisinsaus
  • 1 ss Eplecidereddik

Cashewdressing (cashew kylling)

  • 2 dl cashewnøtter
  • ¼ ts salt
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 4 ss Olivenolje extra virgin
  • 2 ss Vann
  • 1 ss Sitronsaft

Lakseform med sitron og parmesan

  • 4 stk Laksefilet
  • 8 stk Poteter med skall
  • 200 gram Frossen rosenkål
  • 1 stk Sitron, saften
  • 4 ss Olivenolje, extra virgin
  • 4 ss Grana padanoost
  • 1 ts Salt
  • 1 ts Pepper

Let's cook

Cashewdressing (lettuce wraps)

  • Mål opp cashewnøtter og dekk med vann. La stå i ca. 50 min.
    2 dl cashewnøtter

Lasagne bianca

  • Skrell og grovhakk gulrot og løk. Grovhakk squash. Skrell hvitløk. Finhakk alt med foodprosessor. Fres i gryte med litt olje i ca. 10-15 min på medium varme (f.eks. 5 av 9).
    2 stk gulrot, 1 stk løk, 1 stk squash, 2 stk hvitløksfedd

Pollo caprese

  • Sett stekeovnen på 200 grader.
    Del potetene i fire biter. Legg i ildfast form sammen med cherrytomater.
    Ringle over balsamicoeddik, olivenolje, og salt. Sett i stekeovnen på 200 grader i 40 min.
    8 stk poteter med skall, 250 gram cherry tomater, 2 ss balsamicoeddik, 2 ss Olivenolje extra virgin, 1 ts salt

Poteter (laks)

  • Kok poteter i ca. 20 min eller til møre.
    8 stk Poteter med skall

Fiskegrateng

  • Kok opp en kjele med vann. Legg makaroni nederst, deretter blokken med frossen fisk. La koke i 8 min.
    400 gram frossen seifilet, 2 dl makaroni

Hvit saus (fiskegrateng og lasagne bianca)

  • Smelt smør i en kjele. Tilsett hvetemel og stek ut den rå melsmaken i et par minutter (vips godt så det ikke brenner seg).
    6 ss meierismør, 6 ss Hvetemel
  • Spe med melk mens du visper, slik at du ikke får klumper. Kok opp vann i en vannkoker, og bland sammen med buljongterning.
    Tilsett i sausen, visp godt og skru ned til lav varme (f.eks. 3 av 9).
    4 dl Melk, 2 stk grønnsaksbuljongterning, 4 dl vann

Cashew kylling

  • Skrell gulrot og del i store biter. Hell av vannet på kastanjene. Finhakk med foodprosessor sammen med cashewnøtter, soyasaus, eddik og hoisinsaus. Lagre i kjøleskap.
    Barnevennlig: Legg litt gulrot og vannkastanje til siden uten marinade.
    2 stk Gulrot, 220 gram Vannkastanjer, 2 ss Soyasaus, 1 ss Hoisinsaus, 1 ss Eplecidereddik, 2 dl rå cashewnøtter

Lasagne bianca

  • Hell halvparten av den hvite sausen i gryten med gulrøtter og squash for lasagne bianca. Bland godt. Avkjøl og lagre i kjøleskap.

Fiskegrateng

  • Hell resten av den hvite sausen i en lav og stor ildfast form (du kan bruke en høy og mindre form, men oppvarmingen vil da ta lenger enn 15 min). Tilsett frosne erter, deretter kokt makaroni og fisk. Bland godt sammen.
    Topp fiskegrateng med brødsmuler. Lagre i kjøleskap.
    NB: Bør ikke stå mer enn 2 dager i kjøleskap.
    Barnevennlig: Kjør saus og erter glatt med stavmikser før du blander inn fisk og makaroni.
    2 dl Brødsmuler, 200 gram frossne erter

Pollo caprese

  • Del kyllingfilet i høyden på langs, slik at du får 2-3 tynne skiver per filet.
    Ta ut den ildfaste formen med poteter og tomater. Legg kyllingskivene oppå, og topp med revet fersk mozzarella.
    Stek videre i 10 min. Avkjøl og lagre i kjøleskap.
    2 stk kyllingfilet, 500 gram fersk mozzarella

Cashewdressing (cashew kylling)

  • Hell av vannet på cashewnøttene. Skrell hvitløk.
    Bruk den lille bollen til foodprosessor. Kjør cashewnøtter glatt med sammen med salt, hvitløksfedd, sitronsaft, vann og olivenolje.
    Lagre i kjøleskap.
    Barnevennlig: Dropp hvitløk.
    ¼ ts salt, 2 stk hvitløksfedd, 4 ss Olivenolje extra virgin, 2 ss Vann, 1 ss Sitronsaft

Lakseform

  • Legg frossen laks, frossen rosenkål og de kokte potetene i en ildfast form.
    Hell over sitronsaft, olivenolje, salt og pepper. Riv grana padanost og legg oppå laksefiletene. Lagre i kjøleskap.
    Barnevennlig: Dropp ost på laks. Bytt ut rosenkål med blomkål eller annen grønnsak barnet liker.
    4 stk Laksefilet, 200 gram Frossen rosenkål, 1 stk Sitron, saften, 4 ss Olivenolje, extra virgin, 4 ss Grana padanoost, 1 ts Salt, 1 ts Pepper