Søndagsprepp uke 10 2023
Porsjoner: 4
I dag skal du: Lage pollo caprese, fiskegrateng og broken lasagne bianca. Preppe lakseform og tilbehør til kylling salatwraps.
Gryte
Kjele
3 Ildfast form
Blender
Foodprosessor
Kniv
Skjærebrett
Pollo caprese
- 2 stk kyllingfilet
- 8 stk poteter med skall
- 250 gram cherry tomater
- 2 ss balsamicoeddik
- 2 ss Olivenolje, extra virgin
- 1 ts salt
- 500 gram fersk mozzarella
Hvit saus (fiskegrateng og lasagne bianca)
- 6 ss meierismør
- 6 ss Hvetemel
- 4 dl h-melk
- 2 stk grønnsaksbuljongterning
- 4 dl vann
Fiskegrateng
- 400 gram frossen seifilet
- 200 gram frossne erter
- 2 dl makaroni
- 2 dl Brødsmuler
Lasagne bianca
- 2 stk gulrot
- 1 stk løk
- 2 stk hvitløksfedd
- 1 stk squash
Cashew kylling
- 2 stk Gulrot
- 220 gram Vannkastanjer
- 2 dl rå cashewnøtter
- 2 ss Soyasaus
- 1 ss Hoisinsaus
- 1 ss Eplecidereddik
Cashewdressing (cashew kylling)
- 2 dl cashewnøtter
- ¼ ts salt
- 2 stk hvitløksfedd
- 4 ss Olivenolje, extra virgin
- 2 ss Vann
- 1 ss Sitronsaft
Lakseform med sitron og parmesan
- 4 stk Laksefilet
- 8 stk Poteter med skall
- 200 gram Frossen rosenkål
- 1 stk Sitron, saften
- 4 ss Olivenolje, extra virgin
- 4 ss Grana padanoost
- 1 ts Salt
- 1 ts Pepper
Cashewdressing (lettuce wraps)
Lasagne bianca
Skrell og grovhakk gulrot og løk. Grovhakk squash. Skrell hvitløk. Finhakk alt med foodprosessor. Fres i gryte med litt olje i ca. 10-15 min på medium varme (f.eks. 5 av 9).
2 stk gulrot, 1 stk løk, 1 stk squash, 2 stk hvitløksfedd
Pollo caprese
Sett stekeovnen på 200 grader.Del potetene i fire biter. Legg i ildfast form sammen med cherrytomater.Ringle over balsamicoeddik, olivenolje, og salt. Sett i stekeovnen på 200 grader i 40 min. 8 stk poteter med skall, 250 gram cherry tomater, 2 ss balsamicoeddik, 2 ss Olivenolje, extra virgin, 1 ts salt
Fiskegrateng
Kok opp en kjele med vann. Legg makaroni nederst, deretter blokken med frossen fisk. La koke i 8 min.
400 gram frossen seifilet, 2 dl makaroni
Hvit saus (fiskegrateng og lasagne bianca)
Smelt smør i en kjele. Tilsett hvetemel og stek ut den rå melsmaken i et par minutter (vips godt så det ikke brenner seg).
6 ss meierismør, 6 ss Hvetemel
Spe med melk mens du visper, slik at du ikke får klumper. Kok opp vann i en vannkoker, og bland sammen med buljongterning. Tilsett i sausen, visp godt og skru ned til lav varme (f.eks. 3 av 9). 4 dl h-melk, 2 stk grønnsaksbuljongterning, 4 dl vann
Cashew kylling
Skrell gulrot og del i store biter. Hell av vannet på kastanjene. Finhakk med foodprosessor sammen med cashewnøtter, soyasaus, eddik og hoisinsaus. Lagre i kjøleskap.Barnevennlig: Legg litt gulrot og vannkastanje til siden uten marinade. 2 stk Gulrot, 220 gram Vannkastanjer, 2 ss Soyasaus, 1 ss Hoisinsaus, 1 ss Eplecidereddik, 2 dl rå cashewnøtter
Cashewdressing (cashew kylling)
Hell av vannet på cashewnøttene. Skrell hvitløk. Bruk den lille bollen til foodprosessor. Kjør cashewnøtter glatt med sammen med salt, hvitløksfedd, sitronsaft, vann og olivenolje. Lagre i kjøleskap. Barnevennlig: Dropp hvitløk. ¼ ts salt, 2 stk hvitløksfedd, 4 ss Olivenolje, extra virgin, 2 ss Vann, 1 ss Sitronsaft
Lakseform
Legg frossen laks, frossen rosenkål og de kokte potetene i en ildfast form. Hell over sitronsaft, olivenolje, salt og pepper. Riv grana padanost og legg oppå laksefiletene. Lagre i kjøleskap.Barnevennlig: Dropp ost på laks. Bytt ut rosenkål med blomkål eller annen grønnsak barnet liker. 4 stk Laksefilet, 200 gram Frossen rosenkål, 1 stk Sitron, saften, 4 ss Olivenolje, extra virgin, 4 ss Grana padanoost, 1 ts Salt, 1 ts Pepper