Indisk lammegryte av lammeskank med naan, raita og indisk kachumbersalat
Porsjoner: 8
Prøv en spennende vri på påskematen med indisk lammegryte laget på lammeskank.
Ildfast form
Gryte
Foodprosessor
Kniv
Skjærebrett
Indisk lammeskank
- 4 stk lammeskank
- 1 dl raps- eller solsikkeolje
- 4 stk laubærblad
- 12 stk pepperkorn
- 12 stk nellik
- 6 stk grønne kardemommekapsler
- 4 stk kanelstenger
- 2 ts spisskummenfrø
- 2 stk stor løk
- 6 stk hvitløksfedd
- 4 ss fersk ingefær
- 800 gr hakkede tomater
- 2 ts gurkemeie
- 2 ts salt
- 2 ts chilipulver, kan sløyfes
- 4 ts bukkehornskløver, evt. Karripulver
- 4 dl kulturmelk evt. Gresk yoghurt
- 2 dl mandler
- 1 dl vann
- ½ potte fersk koriander
Raita
- 2 dl gresk yoghurt
- 1 stk agurk
- 2 ss fersk koriander
- 2 ss fersk mynte, kan sløyfes
- ½ ts salt
- ½ stk lime, saften
- ½ ts spisskummen
- ½ ts korianderpulver
Kachumber-salat
- 1 stk agurk
- 2 stk store tomater
- 1 stk rødløk
- 4 ss fersk koriander
- ½ stk lime, saften
- 1 ts salt
- 1 ts sukker
- 1 ts spisskummen
Preppdag
Indisk gryte: Legg 4 stk lammeskanki en stor ildfast form. Tørk av og pensle med raps- eller solsikkeolje. Strø over litt salt. Brun i stekeovnen på 250 grader i ca. 20-25 min.
Indisk gryte: Varm opp 1 dl raps- eller solsikkeolje i en gryte. Tilsett 4 stk laubærblad, 12 stk pepperkorn, 12 stk nellik, 4 stk kanelstenger og 6 stk grønne kardemommekapsler. Brun disse i oljen, men pass på at det ikke blir svart! Indisk gryte: Skrell 2 stk stor løk og lag pure av løken i foodprosessor. Tilsett i gryten sammen med 2 ts spisskummenfrø. Løken skal brunes, det tar 10-15 min. Skrap bunnen av og til så det ikke svir seg. Løken skal bli lysebrun før du tilsetter resten. Her danner du smaksgrunnlaget for hele sausen, så det er viktig å bruke den tiden det tar. Mens du bruner løken
Indisk gryte: Skrell 6 stk hvitløksfedd og 4 ss fersk ingefær. Finhakk med den lille bollen til foodprosessor. Legg til siden.
Indisk gryte: Finhakk 2 dl mandler den lille bollen til foodprosessor. Legg til siden.
Indisk gryte: Mål opp 2 ts gurkemeie, 2 ts salt, 2 ts chilipulver, kan sløyfes og 4 ts bukkehornskløver, evt. Karripulver. Legg til siden.
Raita: Riv 1 stk agurk og klem ut så mye saft som mulig med en siv eller i et kjøkkenhåndkle. Bland sammen med 2 dl gresk yoghurt, ½ ts salt, ½ stk lime, saften, ½ ts spisskummen, ½ ts korianderpulver, og finhakket 2 ss fersk koriander og 2 ss fersk mynte, kan sløyfes. Lagre i kjøleskap. Når løken er brunet
Indisk gryte: Når løkpureen har skiftet farge, tilsett hvitløk, ingefær og krydderblandingen du har målt opp. Fres i et par minutter, og tilsett mandler. Hell over 800 gr hakkede tomater, 4 dl kulturmelk evt. Gresk yoghurt og 1 dl vann. Indisk gryte: Kok opp og legg oppi lammeskank. Sett på lokk og avkjøl. Lagre i kjøleskap.
Spisedag
Sett gryten med lammeskank og currysaus i stekeovnen på 180 grader i ca. 3,5-4 timer. Finhakk ½ potte fersk koriander og strø over ved servering.
Indisk salat: Skjære 1 stk agurk, 2 stk store tomater og 1 stk rødløk i terninger. Bland sammen med 4 ss fersk koriander, ½ stk lime, saften, 1 ts salt, 1 ts sukker og 1 ts spisskummen.