Go Back
+ porsjoner
Indisk lammegryte blir aller best om du bruker lammeskank og serverer med kokosris

Indisk lammegryte av lammeskank med naan, raita og indisk kachumbersalat

Porsjoner: 8
Prøv en spennende vri på påskematen med indisk lammegryte laget på lammeskank.

Utstyr

  • Ildfast form
  • Gryte
  • Foodprosessor
  • Kniv
  • Skjærebrett

Ingredienser

Indisk lammeskank

  • 4 stk lammeskank
  • 1 dl raps- eller solsikkeolje
  • 4 stk laubærblad
  • 12 stk pepperkorn
  • 12 stk nellik
  • 6 stk grønne kardemommekapsler
  • 4 stk kanelstenger
  • 2 ts spisskummenfrø
  • 2 stk stor løk
  • 6 stk hvitløksfedd
  • 4 ss fersk ingefær
  • 800 gr hakkede tomater
  • 2 ts gurkemeie
  • 2 ts salt
  • 2 ts chilipulver, kan sløyfes
  • 4 ts bukkehornskløver, evt. Karripulver
  • 4 dl kulturmelk evt. Gresk yoghurt
  • 2 dl mandler
  • 1 dl vann
  • ½ potte fersk koriander

Raita

  • 2 dl gresk yoghurt
  • 1 stk agurk
  • 2 ss fersk koriander
  • 2 ss fersk mynte, kan sløyfes
  • ½ ts salt
  • ½ stk lime, saften
  • ½ ts spisskummen
  • ½ ts korianderpulver

Kachumber-salat

  • 1 stk agurk
  • 2 stk store tomater
  • 1 stk rødløk
  • 4 ss fersk koriander
  • ½ stk lime, saften
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1 ts spisskummen

Let's cook

Preppdag

  • Indisk gryte: Legg 4 stk lammeskanki en stor ildfast form. Tørk av og pensle med raps- eller solsikkeolje. Strø over litt salt. Brun i stekeovnen på 250 grader i ca. 20-25 min.
    Lammeskank oppskrift der du bruner lammeskank i stekeovn før den langtidssteker i gryten
  • Indisk gryte: Varm opp 1 dl raps- eller solsikkeolje i en gryte. Tilsett 4 stk laubærblad, 12 stk pepperkorn, 12 stk nellik, 4 stk kanelstenger og 6 stk grønne kardemommekapsler.
    Brun disse i oljen, men pass på at det ikke blir svart!
  • Indisk gryte: Skrell 2 stk stor løk og lag pure av løken i foodprosessor. Tilsett i gryten sammen med 2 ts spisskummenfrø.
    Løken skal brunes, det tar 10-15 min. Skrap bunnen av og til så det ikke svir seg. Løken skal bli lysebrun før du tilsetter resten.
    Her danner du smaksgrunnlaget for hele sausen, så det er viktig å bruke den tiden det tar.
  • Mens du bruner løken
  • Indisk gryte: Skrell 6 stk hvitløksfedd og 4 ss fersk ingefær. Finhakk med den lille bollen til foodprosessor. Legg til siden.
  • Indisk gryte: Finhakk 2 dl mandler den lille bollen til foodprosessor. Legg til siden.
  • Indisk gryte: Mål opp 2 ts gurkemeie, 2 ts salt, 2 ts chilipulver, kan sløyfes og 4 ts bukkehornskløver, evt. Karripulver. Legg til siden.
  • Raita: Riv 1 stk agurk og klem ut så mye saft som mulig med en siv eller i et kjøkkenhåndkle.
    Bland sammen med 2 dl gresk yoghurt, ½ ts salt, ½ stk lime, saften, ½ ts spisskummen, ½ ts korianderpulver, og finhakket 2 ss fersk koriander og 2 ss fersk mynte, kan sløyfes. Lagre i kjøleskap.
    Raita er et must når du spiser indisk lammegryte og andre indiske retter
  • Når løken er brunet
  • Indisk gryte: Når løkpureen har skiftet farge, tilsett hvitløk, ingefær og krydderblandingen du har målt opp. Fres i et par minutter, og tilsett mandler.
    Hell over 800 gr hakkede tomater, 4 dl kulturmelk evt. Gresk yoghurt og 1 dl vann.
  • Indisk gryte: Kok opp og legg oppi lammeskank. Sett på lokk og avkjøl. Lagre i kjøleskap.

Spisedag

  • Sett gryten med lammeskank og currysaus i stekeovnen på 180 grader i ca. 3,5-4 timer. Finhakk ½ potte fersk koriander og strø over ved servering.
  • Indisk salat: Skjære 1 stk agurk, 2 stk store tomater og 1 stk rødløk i terninger. Bland sammen med 4 ss fersk koriander, ½ stk lime, saften, 1 ts salt, 1 ts sukker og 1 ts spisskummen.
    kachumber er en tradisjonell indisk salat med tomat, agurk, koriander, løk, lime, spisskummen og korianderpulver