Middelhavskylling med grillet potet, grønnsaker og tzatziki
Porsjoner: 4
Enkelt og sunt - klassisk gresk familiemiddag.
Middelhavskylling
- 400 gr kyllinglårfilet
- 4 ss Olivenolje, extra virgin
- 1 ss rosmarin
- ½ ts salt
- ½ stk sitron, saften og skallet
Grønnsaker
- 1 stk Squash
- 1 stk Paprika
- 8 stk poteter
Tzatziki
- 2 dl Gresk yoghurt
- 2 stk hvitløksfedd
- ½ stk agurk
- 4 ss dill, persille eller mynte
- ½ stk sitron, saften
- ½ ts salt
Preppdag
Grønnsaker: Kok 8 stk poteter i ca. 20 min eller til mør. Kutt 1 stk Paprika i fite båter og 1 stk Squash i skiver.
Tzatziki: Riv ½ stk agurk, legg i kjøkkenhåndkle og klem ut vannet. Bland 2 dl Gresk yoghurt med ½ stk sitron, saften, ½ ts salt, revet 2 stk hvitløksfedd og finhakket 4 ss dill, persille eller mynte. Vend inn agurken. Kylling: Bland 4 ss Olivenolje, extra virgin, 1 ss rosmarin, ½ ts salt og ½ stk sitron, saften og skallet. Legg 400 gr kyllinglårfilet oppi. Mariner minst 20 min.