Go Back
+ porsjoner

Kremet tomatsuppe (skjulte linser) med hvitløk- & parmesanskiver

Porsjoner: 4
Mild tomatsuppe som store og små elsker, med skjulte linser.

Utstyr

  • Stekeovn 200 grader
  • Stor stekepanne eller gryte
  • Blender
  • Kniv
  • Skjærebrett

Ingredienser

Kremet tomatsuppe (skjulte linser)

  • 500 gram Cherrytomater
  • 1 stk paprika
  • 1 stk løk
  • 4 stk hvitløksfedd
  • 800 gram hakkede tomater, mutti
  • 1 ss balsamicosirup
  • 290 gr røde linser, hermetisk
  • 2 dl grønnsakskraft
  • 150 gram creme fraiche (evt. kokosmelk)

Hvitløk- & parmesanskiver

  • 4 stk brødskiver
  • 4 ts Olivenolje, extra virgin
  • 2 ts hvitløkspulver
  • 1 ts salt
  • 4 ss Grana padanoost

Suppeyopping

  • 4 ss Grana padanoost
  • 4 ss fersk basilikum, evt. Spinat eller grønnkål
  • 4 ts Chiliflakes, kan sløyfes

Let's cook

Preppdag

  • Skyll 500 gram Cherrytomater. Kutt 1 stk paprika og 1 stk løk i båter. Skrell 4 stk hvitløksfedd.
    Legg alt i en dilfast form. Ringle over olivenolje og sett i stekeovnen på 200 grader i ca. 40 min.
  • Skyll og renn av 4 ts Chiliflakes, kan sløyfes.
    Kjør bønnene og de ovnsbakte grønnsakene sammen med 290 gr røde linser, hermetisk, 1 ss balsamico, 1 ss balsamicosirup og 2 dl grønnsakskraft i en blender. Bland sammen i en gryte med 800 gram hakkede tomater, mutti.
    Småkok i ca. 10-15 min.
    Lagre i kjøleskap.

Måltid

  • Suppe: Varm opp suppen under omrøring og lokk på medium varme (f.eks. 5 av 9).
  • Hvitløk- & parmesanskiver: Ringle olivenolje over brødskivene. Strø på hvitløkspulver, revet ost og salt. Stek under grillement til sprø (1-3 min, følg godt med).
    Barnevennlig: Kun olivenolje. Skjær brødskive i staver etterpå.
    4 stk brødskiver, 4 ts Olivenolje, extra virgin, 1 ts salt, 2 ts hvitløkspulver
  • Ved servering, topp suppen med revet ost, basilikum og evt. Chiliflakes for ekstra kick.