Kremet tomatsuppe (skjulte linser) med hvitløk- & parmesanskiver
Porsjoner: 4
Mild tomatsuppe som store og små elsker, med skjulte linser.
Kremet tomatsuppe (skjulte linser)
- 500 gram Cherrytomater
- 1 stk paprika
- 1 stk løk
- 4 stk hvitløksfedd
- 800 gram hakkede tomater, mutti
- 1 ss balsamicosirup
- 290 gr røde linser, hermetisk
- 2 dl grønnsakskraft
- 150 gram creme fraiche (evt. kokosmelk)
Hvitløk- & parmesanskiver
- 4 stk brødskiver
- 4 ts Olivenolje, extra virgin
- 2 ts hvitløkspulver
- 1 ts salt
- 4 ss Grana padanoost
Suppeyopping
- 4 ss Grana padanoost
- 4 ss fersk basilikum, evt. Spinat eller grønnkål
- 4 ts Chiliflakes, kan sløyfes
Preppdag
Skyll 500 gram Cherrytomater. Kutt 1 stk paprika og 1 stk løk i båter. Skrell 4 stk hvitløksfedd. Legg alt i en dilfast form. Ringle over olivenolje og sett i stekeovnen på 200 grader i ca. 40 min. Skyll og renn av 4 ts Chiliflakes, kan sløyfes. Kjør bønnene og de ovnsbakte grønnsakene sammen med 290 gr røde linser, hermetisk, 1 ss balsamico, 1 ss balsamicosirup og 2 dl grønnsakskraft i en blender. Bland sammen i en gryte med 800 gram hakkede tomater, mutti. Småkok i ca. 10-15 min. Lagre i kjøleskap.
Måltid
Suppe: Varm opp suppen under omrøring og lokk på medium varme (f.eks. 5 av 9).
Hvitløk- & parmesanskiver: Ringle olivenolje over brødskivene. Strø på hvitløkspulver, revet ost og salt. Stek under grillement til sprø (1-3 min, følg godt med).Barnevennlig: Kun olivenolje. Skjær brødskive i staver etterpå. 4 stk brødskiver, 4 ts Olivenolje, extra virgin, 1 ts salt, 2 ts hvitløkspulver
Ved servering, topp suppen med revet ost, basilikum og evt. Chiliflakes for ekstra kick.