Fiskekaker med ertepure og stekt potet
Porsjoner: 4
Så godt og enkelt at du aldri kjøper ferdig fiskekaker igjen.
2 Stekepanner
Stekeovn 200 grader
Kjele
Foodprosessor
Stavmikser
Ertepure
- 500 gr frosne erter
- 1 dl fløte
- 2 ss meierismør
- 1 ss soyasaus
- ½ stk sitron, saften
Gulrotsalat
- 4 stk gulrot
- 1 ss eddik
- 1 ss Olivenolje, extra virgin
- 1/2 ts salt
Fiskekaker
- 800 gr fersk hyse eller koljefisk
- 2 ts salt
- 4 dl h-melk
- 2 ss potetmel
- ½ ts muskatnøtt
- ½ ts pepper
- 2 ss gressløk, kan sløyfes
Spisedag
Fiskekaker: Sett stekepanne på medium-høy varme (f.eks. 7 av 9) med smør. Fres fiskekaker i pannen til gylne, ca. 2 min per side
Smørstekt potet: Sett stekepanne på medium-høy varme (f.eks. 7 av 9) med smør. Del de kokte potetene i to. Fres i pannen til gylne, ca. 10 min
Ertepure: Kok opp rikelig med vann og 500 gr frosne erter i ca 5 min. Renn av vannet. Bruk stavmikser og kjør til pure med 2 ts salt, 1 dl fløte, 1 ss soyasaus og 2 ss meierismør.