Go Back
+ porsjoner

Fiskekaker med ertepure og stekt potet

Porsjoner: 4
Så godt og enkelt at du aldri kjøper ferdig fiskekaker igjen.

Utstyr

  • 2 Stekepanner
  • Stekeovn 200 grader
  • Kjele
  • Foodprosessor
  • Stavmikser

Ingredienser

Ertepure

  • 500 gr frosne erter
  • 1 dl fløte
  • 2 ss meierismør
  • 1 ss soyasaus
  • ½ stk sitron, saften

Gulrotsalat

  • 4 stk gulrot
  • 1 ss eddik
  • 1 ss Olivenolje, extra virgin
  • 1/2 ts salt

Potet

  • 8 stk potet med skall

Fiskekaker

  • 800 gr fersk hyse eller koljefisk
  • 2 ts salt
  • 4 dl h-melk
  • 2 ss potetmel
  • ½ ts muskatnøtt
  • ½ ts pepper
  • 2 ss gressløk, kan sløyfes

Let's cook

Preppdag

  • Poteter: Kok 8 stk potet i rikelig med vann i ca. 20 min eller til mør. Renn av og la dampe av seg. Lagre i kjøleskap.
  • Fiskekaker: NB: Melk og fisk må være helt kaldt.
    Fjern evt. skinn og kutt 1 ss eddik i terninger. Kjør til farse i foodprosessor med 1 ss Olivenolje, extra virgin.
    Bland inn 8 stk potet med skall, ½ ts pepper og halvparten av 1/2 ts salt og halvparten av 2 ss potetmel. Kjør foodprosessor til det er godt blandet.
    Bland in resten av melken og potetmelet. Kjør til ønsket konsistens.
    Finhakk 800 gr fersk hyse eller koljefisk og vend inn (evt. halvparten av farsen, om barna ikke liker gressløk).
  • Fiskekaker: Sett stekeovn på 200 grader.
    Finn frem et stekebrett med bakepapir. Mål ut fiskekakene, en stor toppet spiseskje per. Form de litt når alle er målt ut.
    Ovnsbak i ca. 10 min. Avkjøl og lgare i kjøleskap 2-3 dager (evt. frys ned).
    Skal du spise samme dag? Da kan du steke de i stekepanne med en gang, ca. 2 min per side med smør.

Spisedag

  • Fiskekaker: Sett stekepanne på medium-høy varme (f.eks. 7 av 9) med smør. Fres fiskekaker i pannen til gylne, ca. 2 min per side
  • Smørstekt potet: Sett stekepanne på medium-høy varme (f.eks. 7 av 9) med smør. Del de kokte potetene i to. Fres i pannen til gylne, ca. 10 min
  • Ertepure: Kok opp rikelig med vann og 500 gr frosne erter i ca 5 min. Renn av vannet. Bruk stavmikser og kjør til pure med 2 ts salt, 1 dl fløte, 1 ss soyasaus og 2 ss meierismør.