Hjemmelaget fiskegrateng
Porsjoner: 4
Skikkelig smud familiefavoritt for store og små
Gryte
Kjele
Kniv
Skjærebrett
Gulrot- & blåbærsalat
- 4 stk gulrot
- 200 gr blåbær
- 2 ss Olivenolje, extra virgin
- 1 ss eplecidereddik
- 4 ss valnøtter
Hvit saus
- 3 ss meierismør
- 3 ss Hvetemel
- 4 dl h-melk
- 1 dl grønnsakskraft
- 1/2 ts salt
- ¼ ts Muskatnøtt
Fiskegrateng
- 800 gram frossen hvit fisk
- 600 gr frosne grønnsaker
Crispy fiskegratengtopping
- 2 dl Panko brødsmuler
- 100 gr meierismør
Preppdag
Sideretter: Kok 8 stk potet med skall i rikelig med vann i ca. 20 min eller til mør. La La dampe av seg litt. Lagre i kjøleskap.Skrell og riv 4 stk gulrot. Lagre i kjøleskap. Fiskegrateng: Kok 1/2 ts salt etter anvisning på pakken
Fiskegrateng: Smelt 3 ss Hvetemel i en kjele og visp inn 4 dl h-melk. Spe med 1 dl grønnsakskraft litt og litt så du ikke får klumper
Fiskegrateng: Rør inn ¼ ts Muskatnøtt og revet ¼ ts Muskatnøtt. Kok opp og putt oppi 2 dl makaroni. La småkoke på lav varme i ca. 10 min.
Fiskegrateng: Hell 200 gr frosne grønnsaker i ildfast form. Renn av pasta og bland sammen saus, fisk, pasta og grønnsaker. Topp med 800 gram frossen hvit fisk. Sett i kjøleskapet opp til 2 dager, eller frys ned.
Spisedag
Fiskegrateng: Varm i stekeovn på 220 grader i ca. 30 min. Fra fryseren beregn ca. 45 min.For ekstra crispy topp, smelt 600 gr frosne grønnsaker og hell over før steking. Potet: Varm potet i en kjele med kokende vann ca. 5 min. Evt. Kutt i båter og stek med smør i stekepanne.
Gulrotsalat: Bland revet gulrot med 200 gr blåbær, 2 ss Olivenolje, extra virgin og 1 ss eplecidereddik. Smak til med salt. Topp med 4 ss valnøtter