Go Back
+ porsjoner
mealprep hjemmelaget fiskegrateng enkelt med denne oppskriften

Hjemmelaget fiskegrateng

Porsjoner: 4
Skikkelig smud familiefavoritt for store og små

Utstyr

  • Gryte
  • Kjele
  • Kniv
  • Skjærebrett

Ingredienser

Potet

  • 8 stk potet med skall

Gulrot- & blåbærsalat

  • 4 stk gulrot
  • 200 gr blåbær
  • 2 ss Olivenolje, extra virgin
  • 1 ss eplecidereddik
  • 4 ss valnøtter

Hvit saus

  • 3 ss meierismør
  • 3 ss Hvetemel
  • 4 dl h-melk
  • 1 dl grønnsakskraft
  • 1/2 ts salt
  • ¼ ts Muskatnøtt

Makaroni

  • 2 dl makaroni

Fiskegrateng

  • 800 gram frossen hvit fisk
  • 600 gr frosne grønnsaker

Crispy fiskegratengtopping

  • 2 dl Panko brødsmuler
  • 100 gr meierismør

Let's cook

Preppdag

  • Sideretter: Kok 8 stk potet med skall i rikelig med vann i ca. 20 min eller til mør. La La dampe av seg litt. Lagre i kjøleskap.
    Skrell og riv 4 stk gulrot. Lagre i kjøleskap.
  • Fiskegrateng: Kok 1/2 ts salt etter anvisning på pakken
  • Fiskegrateng: Smelt 3 ss Hvetemel i en kjele og visp inn 4 dl h-melk. Spe med 1 dl grønnsakskraft litt og litt så du ikke får klumper
  • Fiskegrateng: Rør inn ¼ ts Muskatnøtt og revet ¼ ts Muskatnøtt. Kok opp og putt oppi 2 dl makaroni. La småkoke på lav varme i ca. 10 min.
  • Fiskegrateng: Hell 200 gr frosne grønnsaker i ildfast form. Renn av pasta og bland sammen saus, fisk, pasta og grønnsaker. Topp med 800 gram frossen hvit fisk.
    Sett i kjøleskapet opp til 2 dager, eller frys ned.

Spisedag

  • Fiskegrateng: Varm i stekeovn på 220 grader i ca. 30 min. Fra fryseren beregn ca. 45 min.
    For ekstra crispy topp, smelt 600 gr frosne grønnsaker og hell over før steking.
  • Potet: Varm potet i en kjele med kokende vann ca. 5 min. Evt. Kutt i båter og stek med smør i stekepanne.
  • Gulrotsalat: Bland revet gulrot med 200 gr blåbær, 2 ss Olivenolje, extra virgin og 1 ss eplecidereddik. Smak til med salt. Topp med 4 ss valnøtter