Idag skal du: koke poteter og byggryn, ovnsbake søtpoteter, lage paprikasaus, kutte grønnsaker og halloumi, lage urtesaus og kutte kylling.
Print
Porsjoner
Utstyr
- 1 Skjærebrett
- 1 Kniv
- 1 Blender eller stavmikser
- 2 Kjeler
- 1 Stekevon 220 grader
- 5 Bokser for å lagre mat
Ingredienser
Byggryn (laks)
- 2 dl Byggryn
- 4 dl Vann
Skattekiste (torsk)
- 1 stk Rød paprika
- 1 stk Gul paprika
- 200 gram Spinat
- 8 stk Poteter
- 4 ss fersk Timian
- 4 ss Fersk oregano
- 4 ss Olivenolje extra virgin
Paprikasaus – til to middager (halloumi og kylling)
- 400 gram Hermetisk grillet paprika drenert
- 400 gram Passata tomatsaus Mutti
- 1 dl Kyllingkraft
- ½ stk Sitron saften
- 100 gram Valnøtter
- 1 boks Røde linser
Halloumi mixed grill
- 2 stk Halloumi
- 2 stk Squash
- 4 stk Spisspaprika
Kremet urtesaus – til to middager (torsk og laks)
- 3 dl Matfløte
- 4 ss fersk Gressløk
- 4 ss fersk Persille
- 1 dl Kyllingkraft
- 30 gram Valnøtter
- 4 ss Meierismør
- 4 ss Sitron saften
Poteter (entrecôte)
- 8 stk Poteter
Søtpotet (halloumi mixed grill og kylling)
- 2 Stk søtpotet
- 2 stk Søtpoteter
Barnevennlige tips
For skattekiste lag pakker med grønnsaker og fisk hver for seg om kidsa ikke liker at ting er blandet sammen.
De kan også velge egne grønnsaker og fylle med det de selv vil.
Porsjoner
Let’s Cook
Søtpotet (halloumi mixed grill og kylling)
- Vask og del i to på langs. Bak i stekeovn på 220 grader i 40 minutter. Avkjøl og lagre i kjøleskapet.2 stk Søtpoteter, 2 Stk søtpotet
Byggryn (laks)
- Kok opp under lokk. Skru deretter ned til 1 eller 2, og la småkoke i 30 minutter. La stå i 10 minutter med lokk etter du har skrudd av varmen. Avkjøl og lagre i kjøleskap.2 dl Byggryn, 4 dl Vann
Poteter (entrecôte og skattekiste)
- Kok i lettsaltet vann i 15-20 minutter til møre. Avkjøl og lagre halvparten i kjøleskap. Andre halvparten skal du ha til skattkiste.8 stk Poteter, 8 stk Poteter
Skattekiste (torsk)
- Lag fire foliepakker. Legg spinat på bunn. Topp med paprika i store biter.Hell litt olivenolje og krydder i hver pakke. Lukk igjen, og stek på 220 grader i ca. 20 minutter.1 stk Rød paprika, 1 stk Gul paprika, 200 gram Spinat, 4 ss fersk Timian, 4 ss Fersk oregano, 4 ss Olivenolje
Paprikasaus (halloumi mixed grill og kylling)
- Drener og skyll grillet paprika. Tilsett sammen med passata tomatsaus, sitronsaft, kyllingkraft, valnøtter og linser i en blender. Kjør til du har fått en jevn suppe. Smak til med salt og pepper. Lagre i kjøleskap.400 gram Passata tomatsaus, 1 dl Kyllingkraft, ½ stk Sitron, 100 gram Valnøtter, 1 boks Røde linser, 400 gram Hermetisk grillet paprika
Halloumi mixed grill
- Squash: del i fire avlange skiver, og del deretter skivene i to så de blir kortere.2 stk Squash
- Halloumi: del i skiver, kutt fra kortsiden slik at du får lange og litt tykke skiver.2 stk Halloumi
Kremet urtesaus (laks og torsk)
- Smelt smør i en kjele. Hell i matfløte, sitronsaft og kyllingkraft under omrøring. Tilsett urter og nøtter. Kjør glatt med en stavmikser. Avkjøl og lagre i kjøleskap.3 dl Matfløte, 4 ss fersk Gressløk, 1 dl Kyllingkraft, 30 gram Valnøtter, 4 ss Meierismør, 4 ss Sitron, 4 ss fersk Persille
Kylling
- Skjær kylling i bytterfly, slik at du kan åpne og lukke filet som en bok.
Skattekiste (torsk)
- Kutt potetene i fire, og legg de oppi foliepakkene med de andre grønnsakene. Lagre i kjøleskap.8 stk Poteter
Yay – ferdig!
I like hugs, and I love kisses. But what I really love is help with the dishes… Tag, you’re it