Ta kalkunen ut av kjøleskapet, fjern evt. pose med innvoller, skyll utenpå og inni og tørk godt av med papirhåndkle.Ta ut smør fra kjøleskapet. 5 kg kalkun, ½ kg per person, 300 gram romtemperet meierismør
Finhakk persille og timian. Skrell hvitløk og riv på et rivjern. Eventuelt kan du finhakke i en food prosessor. Riv sitronskall på rivjern, og klem ut sitronsaften i en bolle. 8 stk hvitløksfedd, 4 ss fersk timian, 4 ss fersk persille, 1 stk sitron, saften og skallet
Om du ikke har mykt smør, varm det opp litt i i micro (men ikke smelt det).
Bland smør sammen med finhakkede urter og hvitløk, salt, pepper, sitronsaft, lønnesirup og revet sitronskall.
1 stk sitron, saften og skallet, 2 ts salt, 2 ts pepper, 2 ss lønnesirup
Gni urtesmøret godt inn over hele kalkunen, også inni. Løft forsiktig opp skinnet ved brystet, og putt resten av urtesmøret mellom skinnet og brystkjøttet.
Fyll kalkunen med stuffing, steng stuffingen inne med en brødskalk, og knytt bena sammen med hyssing.
Lag et telt av aluminiumsfolie over, men la det være åpent foran og bak.