Go Back
+ porsjoner
Saus til kalkun laget på kraft, på et bord for thanksgiving med oransj duk

Kalkunsaus

Porsjoner: 10
Denne lager du på 5 minutter mens kalkunen hviler. Men, aller best blir den om du lager den noen dager før. Du trenger ferdig kalkunkraft som du har laget på forhånd.

Utstyr

  • Kjele
  • Visp

Ingredienser

  • 3 ss maisstivelse
  • 3 ss hvetemel
  • 2 dl kaldt vann
  • 3-5 dl stekesjy fra kalkunen
  • 3-5 dl kalkunkraft
  • 1 dl ketchup
  • 1 ts Salt
  • 1 ts Pepper
  • 1 ts Brunt sukker

Let's cook

  • I en bolle, tilsett maisstivelse og hvetemel. Bland inn kaldt vann og rør godt med en gaffel til røren er klumpefri.
    3 ss maisstivelse, 3 ss hvetemel, 2 dl kaldt vann
  • Varm opp stekesjy og kalkunkraft i en kjele.
    Tilsett blandingen med mel og stivelse litt og litt, mens du visper samtidig så du ikke får klumper.
    3-5 dl stekesjy fra kalkunen, 3-5 dl kalkunkraft
  • Når du har en jevn says, tilsett ketchup, og smak til med salt, pepper og evt. Sukker
    1 dl ketchup, 1 ts Salt, 1 ts Pepper, 1 ts Brunt sukker
  • Er den for tykk, tilsett mer kraft eller stekesjy. Er den for tynn, tilsett mer blanding av vann og stivelse.
    IKKE tilsett mel eller maisstivelse direkte i sausen uten å blande med kaldt vann først, da får du klumper.

Lager du på forhånd?

  • Følg samme instruksjon, men tilsett bare stekesjy fra kalkunen rett før servering.