fbpx
smudfood-logo-lilla
Søk
Close this search box.
Saus til kalkun laget på kraft, på et bord for thanksgiving med oransj duk

Kalkunsaus

Helene Facchini

Helene Facchini

Hei 👋 Les om meg og SmudFood

Den mest vanlige kalkunsausen til Thanksgiving er en klassisk brun saus laget på kraft fra kalkunens innvoller.

Gå rett til oppskriften >

Men, selvfølgelig har min versjon en liten hemmelig smaksforsterker.

Thanksgiving-oppskriftshefte

Festmåltid uten stress! Få alle oppskriftene og prepp i et enkelt hefte

Denne sausen tar bare noen minutter, men smaker sykt godt! Du trenger ferdig kalkunkraft til oppskriften. Har du ikke laget det, se oppskrift her >

Første gangen jeg lagde Thanksgiving-middag var jeg litt eventyrlysten, og slo til med en fløtebasert currysaus. Mannen min Andrew var ikke noe særlig fan av det. Han synes sausen var god og ville gjerne spise den ellers, men ikke på Thanksgiving. 

Da vil han bare ha den tradisjonelle Thanksgiving-middagen, akkurat sånn som mamma og pappa lager den hjemme i Toronto.

Akkurat sånn vil jo jeg ha det på julaften også, så det forstår jeg godt. Siden har jeg aldri unnveket fra de tradisjonelle familie-oppskriftene på Thanksgiving. 

Denne lager du på 5 minutter mens kalkunen hviler. Men, aller best blir den om du lager den noen dager før. Du trenger ferdig kalkunkraft som du har laget på forhånd.
Ingen rating enda
Porsjoner 10

Utstyr

  • Kjele
  • Visp

Ingredienser

  • 3 ss maisstivelse
  • 3 ss hvetemel
  • 2 dl kaldt vann
  • 3-5 dl stekesjy fra kalkunen
  • 3-5 dl kalkunkraft
  • 1 dl ketchup
  • 1 ts Salt
  • 1 ts Pepper
  • 1 ts Brunt sukker
Porsjoner 10

Let’s Cook

  • I en bolle, tilsett maisstivelse og hvetemel. Bland inn kaldt vann og rør godt med en gaffel til røren er klumpefri.
    3 ss maisstivelse, 3 ss hvetemel, 2 dl kaldt vann
  • Varm opp stekesjy og kalkunkraft i en kjele.
    Tilsett blandingen med mel og stivelse litt og litt, mens du visper samtidig så du ikke får klumper.
    3-5 dl stekesjy fra kalkunen, 3-5 dl kalkunkraft
  • Når du har en jevn says, tilsett ketchup, og smak til med salt, pepper og evt. Sukker
    1 dl ketchup, 1 ts Salt, 1 ts Pepper, 1 ts Brunt sukker
  • Er den for tykk, tilsett mer kraft eller stekesjy. Er den for tynn, tilsett mer blanding av vann og stivelse.
    IKKE tilsett mel eller maisstivelse direkte i sausen uten å blande med kaldt vann først, da får du klumper.

Lager du på forhånd?

  • Følg samme instruksjon, men tilsett bare stekesjy fra kalkunen rett før servering.

Yay – ferdig!

I like hugs, and I love kisses. But what I really love is help with the dishes… Tag, you’re it

Kanskje er du også interessert i dette?