fbpx
smudfood-logo-lilla
Søk
Close this search box.
Grove medisterkaker er best på smak og et absolutt for julematen.

Grove medisterkaker – verdens beste medisterkaker?

Grove medisterkaker kan du lage enkelt med denne oppskriften

Lag medisterdeigen til grovemedisterkaker tre dager før julaften. Så steker du kakene dagen etter, og varmer opp på selve dagen.

Det smaker sykt digg fordi smakene får tid til å utvikle seg – også sparer du tid på julaften!

Hei!

Hei!

Mat fra bunn, det brenner jeg for! Kos deg med maten. Lots of love, Helene Facchini

Dette trenger du for å lage grove medisterkaker

  • 2 kg medisterdeig
  • 800 gram kjøttdeig
  • 4 ts salt
  • 6 ts ingefærpulver
  • 6 ts kanel
  • 5 ts malt kardemomme
  • 3 ts malt nellik
  • 100 gram potetmel
  • 6 dl melk
For grove medisterkaker trengr du kjøttdeig, medisterdeig, kanel, ingefær, nellik, kardemomme og salt. H-melk og potetmel

Slik lager du grove medisterkaker

  • Bland sammen krydder og potetmel i en bolle
  • Tilsett kjøttdeig og medisterdeig i en bolle.
  • Hell krydderblandingen og melken over kjøttet.
  • Bland godt sammen.
  • Bruker du kjøkkenmaskin, kjør på lav hastighet til du har en fin farse

Sett medisterdeigen i kjøleskapet til i morgen.

Da får smakene utviklet seg litt.

Måle ut medisterkaker

  • Ta frem et stekebrett med bakepapir og den ferdige medisterdeigen du har laget.
  • Bruk ⅓ kopp målebeger og smør det med litt olje.
  • Ta olje på hendene, evt. Bruk hanske om du har.
  • Har du ikke ⅓ kopp målebeger, bruk to spiseskjeer per kake.
  • Mål ut medisterdeigen med målekoppbegeret og legg de på stekebrettet med bakepapir – ikke form de enda.

Forme medisterkaker

  • Når all medisterkakene er ferdig bruker du hendene og former de til kaker.
Steke medisterkaker
  • Sett en stekepanne (eller to om du har) på medium-høy varme (f.eks. 7 av 9).
  • Stek medisterkakene i godt med smør til de får en fin brunfarge (ca. 1-2 min per side).
  • Legg de over i en ildfast formn når de er ferdige.
  • Ta på foile. Sett i stekeovnen på 100 grader i ca. 10 min.
  • Avkjøl (gjerne ute om du kan), og lagre i kjøleskap til julaften.
Grove medisterkaker steker du kjapt i stekepanne med smør, og varmer opp i stekeovn
Varme opp medisterkaker
  • Sett stekeovnen på 180 grader.
  • Hell litt vann i den ildfaste formen med medisterkakene, akkurat nok til å dekke bunnen.
  • Ta på foile, og sett inn medisterkakene i ca. 20-30 min

Se all julematen

Gå julebukk på julaften ved å preppe maten - så får du ekstra tid
Langtidsstekt ribbe i stekeovn på 120 grader i 9 timer gir garantert sprø svor og saftig kjøtt
For kraft til brun saus trenger du kraftben eller oksehaler, gulrot, selleristilk, løk, salt, hel pepper og laubærblad
Hjemmelaget surkål med karve lager du enkelt med bare 5 min prepp
Lager du risengrynsgrøt i stekeovn slipper du å røre og unngår å brenne grøten
Brun saus eller ribbesaus er stjernen på verket for julematen som ribbe og medisterkaker
Lag deigen til grove medisterkaker tre dager før julaften. Så kan forme kaker og steke to dager før, og bare varme opp medisterkakene på selve dagen.
Ingen rating enda
Porsjoner 10

Utstyr

  • Kjøkkenmaskin med k-visp
  • Stekebrett med bakepapir
  • 1/3 kopp målebeger eller spiseskje

Ingredienser

  • 2 kg medisterdeig
  • 800 gram kjøttdeig
  • 4 ts salt
  • 6 ts ingefærpulver
  • 6 ts kanel
  • 5 ts malt kardemomme
  • 3 ts malt nellik
  • 100 gram potetmel
  • 6 dl h-melk
Porsjoner 10

Let's Cook

Forberedelser

  • Bland sammen krydder og potetmel i en bolle
    For grove medisterkaker trengr du kjøttdeig, medisterdeig, kanel, ingefær, nellik, kardemomme og salt. H-melk og potetmel
  • Tilsett kjøttdeig og medisterdeig i en bolle.
  • Hell krydderblandingen og melken over kjøttet. Bland godt sammen. Bruker du kjøkkenmaskin, kjør på lav hastighet til du har en fin farse
  • Sett medisterdeigen i kjøleskapet til i morgen. Da får smakene utviklet seg litt.

Måle ut medisterkaker

  • Ta frem et stekebrett med bakepapir og den ferdige medisterdeigen du har laget.
  • Bruk ⅓ kopp målebeger og smør det med litt olje. Ta olje på hendene, evt. Bruk hanske om du har. Har du ikke ⅓ kopp målebeger, bruk to spiseskjeer per kake.
  • Mål ut medisterdeigen med målekoppbegeret og legg de på stekebrettet med bakepapir - ikke form de enda.

Forme medisterkaker

  • Når all medisterkakene er ferdig bruker du hendene og former de til kaker.

Steke medisterkaker

  • Sett en stekepanne (eller to om du har) på medium-høy varme (f.eks. 7 av 9). Stek medisterkakene i godt med smør til de får en fin brunfarge (ca. 1-2 min per side).
    Grove medisterkaker steker du kjapt i stekepanne med smør, og varmer opp i stekeovn
  • Legg de over i en ildfast formn når de er ferdige. Ta på foile. Sett i stekeovnen på 100 grader i ca. 10 min.
    Avkjøl (gjerne ute om du kan), og lagre i kjøleskap til julaften.

Varme opp medisterkaker

  • Sett stekeovnen på 180 grader. Hell litt vann i den ildfaste formen med medisterkakene, akkurat nok til å dekke bunnen. Ta på foile, og sett inn medisterkakene i ca. 20-30 min
    Grove medisterkaker er best på smak og et absolutt for julematen.

Yay - ferdig!

I like hugs, and I love kisses. But what I really love is help with the dishes... Tag, you're it

Julemat

Gå julebukk på julaften ved å preppe maten - så får du ekstra tid
Langtidsstekt ribbe i stekeovn på 120 grader i 9 timer gir garantert sprø svor og saftig kjøtt
For kraft til brun saus trenger du kraftben eller oksehaler, gulrot, selleristilk, løk, salt, hel pepper og laubærblad
Hjemmelaget surkål med karve lager du enkelt med bare 5 min prepp
Lager du risengrynsgrøt i stekeovn slipper du å røre og unngår å brenne grøten
Brun saus eller ribbesaus er stjernen på verket for julematen som ribbe og medisterkaker