Naan er så enkelt å lage at du lurer på hvorfor du i all verden pleide å kjøpe den tørre ferdigversjonen på butikken.
Pensle med hvitløkssmør, eller lag fylte naan med ost og krydder.
Med min prepp-metode kan du også gjøre mesteparten på forhånd, slik at middag er klar med minimalt av arbeid selve dagen du skal spise.
Indisk og naan hører sammen, det er jo trossalt et indisk brød! Prøv denne indiske lammegryten.
Ellers er naan sykt godt til thaimat også.
Naan smaker helt sykt digg med hvitløkssmør og koriander på toppen. Se hvordan nedenfor.
500 gr tipo 0 mel
2 ts salt
2 ts sukker
1 ts tørrgjær
2 ss olivenolje
2 dl kulturmelk
2 dl gresk yoghurt
8 ss meierismør
4 stk hvitløksfedd
1 ts salt
4 ss fersk koriander
Skal du lage alt på samme dag, så fortsetter du bare videre på instruksjonene for «spisedag».
Bland sammen mel, salt, sukker og gjær. Tilsett olivenolje, kulturmelk og yoghurt. Kjør i kjøkkenmaskin i ca. 5 min til du har en myk og smidig deig (den skal være litt løs).
Dekk bollen med plast og la stå på kjøkkenbenken i ca. 30 min. Sett deretter i kjøleskapet for kaldheving 2-5 dager.
Ta deigen ut av kjøleskapet ca. 2 timer før du skal spise. Rull til en stor ball, og del opp i 8 like store deler.
Lag stramme boller ved å brette kanten inn mot midten flere ganger. Legg på bakepapir med mel. Dryss mel på toppen og dekk med kjøkkenhåndkle. La stå på kjøkkenbenken i ca. 2 timer.
Hvitløkssmør: Smelt smør i en kjele. Tilsett finhakket hvitløk og la stå på lav varme i ca. 30 min. Finhakk koriander og legg til siden.
Trykk bollene flate med hendene og dra utover til deigen er ca. en halv cm tykk. Ikke bruk kjevle, da mister du all luften.
Stek naan på høy varme i tørr jernpanne ca. 2-3 min per side. Du kan bruke vanlig stekepanne om du ikke har jernpanne.
Sett ovnen på varmluft med høyest mulig varme og grillelement. Legg naan på stekebrett og stek i ca. 3-5 min. Følg nøye med, det går fort fra stekt til brent.
Sett pizzastein inn i kald ovn. Sett ovnen på varmluft med høyest mulig varme.
Pizzasteinen må stå i ovnen i 30 min ETTER ovnen har nådd riktig temperatur. Når du skal steke naan, sett på varmluft med grillelement. Vent 2-3 min til grillelement er ordentlig varmt før du steker naan.
Legg naan på pizzastein og stek i ca. 3-5 min. Følg nøye med, det går fort fra stekt til brent.
Pensle naan med hvitløkssmør når de er ferdigstekt, og topp med koriander.
I like hugs, and I love kisses. But what I really love is help with the dishes... Tag, you're it
Har du en god venn som elsker å lage mat, og med glede deler sine beste oppskrifter og matlagingstips?
Det er det du får av meg når du blir med i SmudFood Inner Circle, bare på epost – ikke gå glipp av oppskrifter, meld deg på nyhetsbrevet NÅ!
E-post
Meld deg av når du er mett.
Cookie | Duration | Description |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
Få oppskrifter rett i innboksen. Bli med i SmudFood Inner Circle – helt gratis!