fbpx
Naan er et indisk brød som kan spises for seg selv, eller som tilbehør til curry

Naan

Naan er så enkelt å lage at du lurer på hvorfor du i all verden pleide å kjøpe den tørre ferdigversjonen på butikken.

Pensle med hvitløkssmør, eller lag fylte naan med ost og krydder.

Prepp maten – kos deg med gjestene

Med min prepp-metode kan du også gjøre mesteparten på forhånd, slik at middag er klar med minimalt av arbeid selve dagen du skal spise.

Les mer om matprepp >

Etterhev nanbrød i runde boller

Dette spiser du med naan

Indisk og naan hører sammen, det er jo trossalt et indisk brød! Prøv denne indiske lammegryten.

Ellers er naan sykt godt til thaimat også.

Lag hvitløksnaan

Naan smaker helt sykt digg med hvitløkssmør og koriander på toppen. Se hvordan nedenfor.

Annen påskemat

Ingredienser naan med hvitløkssmør og koriander

Naan

  • 500 gr tipo 0 mel

  • 2 ts salt

  • 2 ts sukker

  • 1 ts tørrgjær

  • 2 ss olivenolje

  • 2 dl kulturmelk

  • 2 dl gresk yoghurt

Hvitløkssmør for hvitløksnaan

  • 8 ss meierismør

  • 4 stk hvitløksfedd

  • 1 ts salt

  • 4 ss fersk koriander

Slik lager du naan

Skal du lage alt på samme dag, så fortsetter du bare videre på instruksjonene for «spisedag».

Preppdag

Bland sammen mel, salt, sukker og gjær. Tilsett olivenolje, kulturmelk og yoghurt. Kjør i kjøkkenmaskin i ca. 5 min til du har en myk og smidig deig (den skal være litt løs).
Dekk bollen med plast og la stå på kjøkkenbenken i ca. 30 min. Sett deretter i kjøleskapet for kaldheving 2-5 dager.

Spisedag

Ta deigen ut av kjøleskapet ca. 2 timer før du skal spise. Rull til en stor ball, og del opp i 8 like store deler.

Lag stramme boller ved å brette kanten inn mot midten flere ganger. Legg på bakepapir med mel. Dryss mel på toppen og dekk med kjøkkenhåndkle. La stå på kjøkkenbenken i ca. 2 timer.

Hvitløkssmør: Smelt smør i en kjele. Tilsett finhakket hvitløk og la stå på lav varme i ca. 30 min. Finhakk koriander og legg til siden.

Trykk bollene flate med hendene og dra utover til deigen er ca. en halv cm tykk. Ikke bruk kjevle, da mister du all luften.

Steke naan jernpanne:

Stek naan på høy varme i tørr jernpanne ca. 2-3 min per side. Du kan bruke vanlig stekepanne om du ikke har jernpanne.

Steke naan i stekeovn UTEN pizzastein:

Sett ovnen på varmluft med høyest mulig varme og grillelement. Legg naan på stekebrett og stek i ca. 3-5 min. Følg nøye med, det går fort fra stekt til brent.

Steke naan i stekeovn MED pizzastein:

Sett pizzastein inn i kald ovn. Sett ovnen på varmluft med høyest mulig varme.

Pizzasteinen må stå i ovnen i 30 min ETTER ovnen har nådd riktig temperatur. Når du skal steke naan, sett på varmluft med grillelement. Vent 2-3 min til grillelement er ordentlig varmt før du steker naan.
Legg naan på pizzastein og stek i ca. 3-5 min. Følg nøye med, det går fort fra stekt til brent.

Pensle naan med hvitløkssmør når de er ferdigstekt, og topp med koriander.

10 fakta om naan

  1. Naan er en type indisk brød som ofte serveres til curryretter.
  2. Ordet «naan» kommer fra det persiske ordet «nān», som betyr brød.
  3. Naan ble oppfunnet for 2 500 år siden da egypterne tok med seg gjør til India
  4. Naan er også en vanlig matrett i land som Afghanistan, Iran og Usbekistan.
  5. Naan er mykere enn andre brød fordi det lages med yoghurt (du kan også bruke egg)
  6. Naan kan fylles med ost, krydder, poteter, kjøtt og grønnsaker
  7. Naan kan spises til dessert, topp eller fyll med honning, nugatti, sjokolade, kanel eller sukker
  8. Naan brukes som spiseverktøy til å plukke opp ris og curry, istedenfor gaffel
  9. Naanbombe er en populær street food i India. Fyll med ost, krydder eller hva du vil, rull til en liten ball og stek i ovnen
  10. Naan stekes vanligvis i en tandoorovn (en stor tønne med bål nederst). Hjemme får du best resultat om du bruker pizzastein på grillen, evt. steker naan i jernpanne på høy varme
Naan er ikke vanskelig, men enkelt med denne oppskriften perfekt til indisk lammegryte

25 ulike måter å spise naan

  1. Plain med smør
  2. Hvitløksnaan med hummus
  3. Fylt med ost med tomat chutney
  4. Fylt med spinat med yoghurt dipp
  5. Naan fylt med tikka masala
  6. Peshwari naan (naan fylt med cottage cheese) med mango chutney
  7. Aloo naan (naan fylt med potet) med tomatsuppe
  8. Løk-naan med dal makhani
  9. Safran-naan med lammekorma
  10. Naan pizza
  11. Naan wrap/tortilla
  12. Naan sandwich
  13. Naan quesadilla
  14. Naan-chips med salsa og guacamole
  15. Naan bruschetta med tomater og basilikum
  16. Naan med geitost og honning
  17. Naan burger
  18. Naan kebab med biff og løk
  19. Naan burrito med ris og bønner
  20. Naan panini med kalkun og pesto
  21. Naan calzone med spinat og ricotta
  22. Naanbombe fylt med ost og koriander
  23. Naan fritert i olje, toppet med sukker og kanel
  24. Naan fylt med nugatti
  25. Naan toppet med pisket krem og bær
Naan er et indisk brød som kan spises for seg selv, eller som tilbehør til curry

Oppskrift Naan

Autentisk og enkel indisk naan oppskrift for myke og fluffy nan. Prøver du denne oppskriften vil du aldri kjøpe ferdig naanbrød fra butikken igjen.
5 fra 1 stemme
Porsjoner 8

Utstyr

  • Kjøkkenmaskin
  • Stekeovn, pizzastein eller stekepanne
  • Foodprosessor

Ingredienser

Naan

  • 8 dl tipo 00 mel
  • 2 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 1 ts tørrgjær
  • 2 ss Olivenolje, extra virgin
  • 2 dl kulturmelk
  • 2 dl gresk yoghurt

Naan topping

  • 8 ss meierismør
  • 4 stk hvitløksfedd
  • 1 ts salt
  • 4 ss fersk koriander
Porsjoner 8

Let's Cook

Preppdag

  • Naan: Bland sammen 8 dl tipo 00 mel, 2 ts salt, 2 ts sukker og 1 ts tørrgjær. Tilsett 2 ss Olivenolje, extra virgin, 2 dl kulturmelk og 2 dl gresk yoghurt.
    Kjør i kjøkkenmaskin i ca. 5 min til du har en myk og smidig deig (den skal være litt løs).
  • Naan: Dekk bollen med plast og la stå på kjøkkenbenken i ca. 30 min. Sett deretter i kjøleskapet for kaldheving 2-5 dager.

Spisedag

  • Naan: Ta deigen ut av kjøleskapet ca. 2 timer før du skal spise. Rull til en stor ball, og del opp i 8 like store deler.
    Lag stramme boller ved å brette kanten inn mot midten flere ganger. Legg på bakepapir med mel. Dryss mel på toppen og dekk med kjøkkenhåndkle.
    La stå på kjøkkenbenken i ca. 2 timer.
    Etterhev nanbrød i runde boller
  • Hvitløkssmør: Smelt 8 ss meierismør i en kjele. Tilsett finhakket 4 stk hvitløksfedd og 1 ts saltstå på lav varme i ca. 30 min. Finhakk 4 ss fersk koriander og legg til siden.
    Lag hvitløksnan ved å frese hvitløk med smør og pensle nan etter det er stekt
  • Naan: Trykk bollene flate med hendene og dra utover til deigen er ca. en halv cm tykk. Ikke bruk kjevle, da mister du all luften.
  • Steke i jernpanne: Stek naan på høy varme i tørr jernpanne ca. 2-3 min per side. Du kan bruke vanlig stekepanne om du ikke har jernpanne.
  • Steke i stekeovn UTEN pizzastein: Sett ovnen på varmluft med høyest mulig varme og grillelement. Legg naan på stekebrett og stek i ca. 3-5 min. Følg nøye med, det går fort fra stekt til brent.
  • Steke i stekeovn MED pizzastein: Sett pizzastein inn i kald ovn. Sett ovnen på varmluft med høyest mulig varme.
    Pizzasteinen må stå i ovnen i 30 min ETTER ovnen har nådd riktig temperatur. Når du skal steke naan, sett på varmluft med grillelement.
    Vent 2-3 min til grillelement er ordentlig varmt før du steker naan.
    Legg naan på pizzastein og stek i ca. 3-5 min. Følg nøye med, det går fort fra stekt til brent.
  • Pensle naan med hvitløkssmør når de er ferdigstekt, og topp med koriander.
    Naan er ikke vanskelig, men enkelt med denne oppskriften perfekt til indisk lammegryte

Yay - ferdig!

I like hugs, and I love kisses. But what I really love is help with the dishes... Tag, you're it

Annen påskemat

Ikke gå glipp av smude oppskrifter for middag på 15 min

Få oppskrifter rett i innboksen. Bli med i SmudFood Inner Circle – helt gratis!

Epost *
Fornavn