fbpx
smudfood-logo-lilla
Søk
Close this search box.
Lammeragu er en sykt smakful italiensk ragu som er best med pasta som pappadelle eller rigatoni. Perfekt påskemat

Italiensk lammeragu

Min familieoppskrift på italiensk lammeragu. Lammeragu er en super måte å bruke lammebog eller andre kjøttstykker som trenger lang koketid.

Prepp maten – kos deg med gjestene

Med min prepp-metode kan du også gjøre mesteparten på forhånd, slik at middag er klar med minimalt av arbeid selve dagen du skal spise.

Les mer om matprepp >

Lammeragu er best om du bruker lammebog eller annen kjøtt med høyt fettinnhold

Velg økologisk lammekjøtt for lammeragu

Det aller viktigste for best mulig resultater er å velge lammekjøtt av god kvalitet – gjerne økologisk. Finner du ikke økologisk lam i butikken din kan du bestille rett fra bonden gjennom din lokale reko-ring. Med litt tid og kjærlighet får du garantert en fantastisk middag med lammelår som hovedingrediens.

Annen påskemat

Ingredienser italiensk lammeragu

Lammeragu

  • 400 gram lammekjøttdeig

  • 1 stk løk

  • 2 stk gulrot

  • 2 stk selleristilk

  • 800 gram passata tomatsaus

  • 1 ts salt

  • 1 ts brunt sukker

  • 2 ss tørket oregano

Pasta

Fersk pasta, og helst pappadelle eller rigatoni, er best til ragu. Du trenger pasta med god hold, siden det er en tung og tykk saus.

  • 1200 gr fersk pasta

Hvor mye pasta per person?

Beregn 150 gr fersk pasta eller 100 gr tørr pasta per person.

Slik lager du italiensk lammeragu

Skal du lage alt på samme dag, så fortsetter du bare videre på instruksjonene for «spisedag».

Preppdag

Brun lam i en gryte. Skrell løk og gulrot. Kutt grønnsaker i store biter. Finhakk med foodprosessor. Legg lam til siden. Fres grønnsakene i gryten med olje i ca. 10 min. Hell over tomatsaus og krydder. Legg lam tilbake. La småkoke i ca. 40 min. Lagre i kjøleskap.

Spisedag

Varm opp sausen på medium varme i ca. 10 min. Mos lammekjøttet litt i sausen med potetmoser eller lignende.
Kok pasta etter anvisning på pakken


Server med revet parmesanost på toppen.

Lammeragu er en sykt smakful italiensk ragu som er best med pasta som pappadelle eller rigatoni. Perfekt påskemat

Oppskrift italiensk lammeragu

Min familieoppskrift på italiensk lammeragu. Lammeragu er en super måte å bruke lammebog eller andre kjøttstykker som trenger lang koketid.
Ingen rating enda
Porsjoner 8

Utstyr

  • Gryte
  • Kniv
  • Skjærebrett

Ingredienser

Italiensk lammeragu

  • 600 gr lammebog
  • 1 stk løk
  • 2 stk gulrot
  • 2 stk selleristilk
  • 800 gram passata tomatsaus
  • 1 ts salt
  • 1 ts brunt sukker
  • 2 ss tørket oregano

Pasta

  • 1200 gr fersk pasta
Porsjoner 8

Let's Cook

Preppdag

  • Brun 600 gr lammebog i en gryte. Skrell 1 stk løk og 2 stk gulrot og kutt i store biter. Kutt 2 stk selleristilki store biter. Finhakk med foodprosessor.
    Legg lam til siden.
    Fres grønnsakene i gryten med olje i ca. 10 min.
    Lammeragu er best om du bruker lammebog eller annen kjøtt med høyt fettinnhold
  • Hell over 800 gram passata tomatsaus og 1 ts salt, 1 ts brunt sukker 2 ss tørket oregano. Legg lam tilbake. La småkoke på lav varme under lokk i ca. 2 timer. Lagre i kjøleskap.

Spisedag

  • Varm opp sausen på medium varme i ca. 10 min. Mos lammekjøttet litt i sausen med potetmoser eller lignende.
  • Kok 1200 gr fersk pasta etter anvisning på pakken
  • Server med revet grana parmesanost på toppen.

Yay - ferdig!

I like hugs, and I love kisses. But what I really love is help with the dishes... Tag, you're it

Annen påskemat