Du slipper også å tulle med å snu ribba i kokende vann når du langtidssteker.
Superenkel oppskrift på langtidsstekt ribbe, som rett og slett er helt idiotsikker.
Mat fra bunn, det brenner jeg for! Kos deg med maten. Lots of love, Helene Facchini
For å rute svoren på ribbe kutter du inn i fettet, men ikke inn i selve kjøttet. Kjøper du ferdigrutet ribbe kan du gjerne gå over og sjekke at ribba er rutet godt nok. For langtidssteking av ribbe må du ha en godt rutet ribbe, slik at fettet kan smelte vekk.
Er du spesielt interessert i kjemien om hvorfor svoren blir sprø, kan det hende du liker denne artikkelen fra matprat >
Etter ribba er rutet skal den ligge to dager i salt- og natronbad.
NB: Saltlaken må være helt nedkjølt før du heller den over ribba.
Du trenger en form eller beholder som er stor nok til at hele ribba kan ligge under laken.
Legg ribba med svoren ned. Hell over saltlaken, dekk med plast eller folie og sett ribba i kjøleskapet.
Etter to dager er ribba klar for å langtidssteke i ovnen.
Uansett hvilken metode du bruker er det best å ha gode råvarer. Jeg brukte ribbe fra Strøm larsen >
Du trenger 30 gram salt og 1 ts natron per liter vann. For 3 liter trenger du da:
Ta ribba ut av kjøleskapet, og flytt den fra saltlaken over i en ribbeform med rist under (evt. Stekebrett).
Har du stekebrett eller flat rist, putt noen baller med folie under slik at du får spenn i ribba.
Poenget er at fettet skal kunne renne av fra svoren, slik at den blir sprø
Sett ribba i ovnen på over- og undervarme med 120 grader (ikke varmluft).
Ta ut ribba.
Sett ovnen på varmluft med 250 grader.
Sett ribba tilbake når ovnen er varm, og stek til svoren er sprø (20-30 min).
Følg med på slutten, det går kjapt fra sprøtt til brent.
Ta ut ribba, og la hvile i ca. 15 min før du skjærer.
Skjær ribba i fine stykker, og legg i en varm ildfast form for servering.
I like hugs, and I love kisses. But what I really love is help with the dishes... Tag, you're it
Cookie | Duration | Description |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
Få oppskrifter rett i innboksen. Bli med i SmudFood Inner Circle – helt gratis!