fbpx
smudfood-logo-lilla
Søk
Close this search box.
Brun saus eller ribbesaus er stjernen på verket for julematen som ribbe og medisterkaker

Brun saus for ribbe – must for julematen

Med denne oppskriften for brun saus kan du imponere gjestene.

Er du så uheldig å få tørr ribbe eller lite smakfulle medisterkaker så er denne sausen redningen.

Hei!

Hei!

Mat fra bunn, det brenner jeg for! Kos deg med maten. Lots of love, Helene Facchini

Dette trenger du for brun saus til ribbe

  • 2 liter hjemmelaget kjøttkraft eller buljongkraft
  • 4 ss hvetemel
  • 4 ss meierismør
  • 1 ss brunt sukker
  • Litt ribbefett

Slik lager du brun saus

  • Varm opp kraften.
  • Smelt smør i en stor kjele. Tilsett mel, og visp godt.
  • La melet brune seg litt, men forsiktig så du ikke brenner det
  • Bruk en øse og tilsett litt og litt kraft i sausen, mens du visper så du ikke får klumper.
  • Tilsett brunt sukker.
  • Kok på lav varme i minimum 10 min så du får kokt vekk den rå melsmaken.
  • Tilsett litt ribbefett rett før du serverer.

Se all julematen

Gå julebukk på julaften ved å preppe maten - så får du ekstra tid
Langtidsstekt ribbe i stekeovn på 120 grader i 9 timer gir garantert sprø svor og saftig kjøtt
Grove medisterkaker er best på smak og et absolutt for julematen.
For kraft til brun saus trenger du kraftben eller oksehaler, gulrot, selleristilk, løk, salt, hel pepper og laubærblad
Hjemmelaget surkål med karve lager du enkelt med bare 5 min prepp
Lager du risengrynsgrøt i stekeovn slipper du å røre og unngår å brenne grøten
Selvom du har saftig ribbe og medisterkaker så blir det ikke jul uten en god brun saus. Den beste ribbesausen får du ved å lage hjemmelaget kraft.
Men, du kan absolutt bruke kraft laget på buljong også. For den aller beste smaken, så tilsetter du litt ribbefett helt på slutten.
Ingen rating enda
Porsjoner 10

Utstyr

  • Gryte eller kjele
  • Visp

Ingredienser

  • 2 liter hjemmelaget kjøttkraft eller buljongkraft
  • 4 ss hvetemel
  • 4 ss meierismør
  • 1 ss brunt sukker
  • Litt ribbefett
Porsjoner 10

Let's Cook

  • Varm opp kraften.
    2 liter hjemmelaget kjøttkraft eller buljongkraft
  • Smelt smør i en stor kjele. Tilsett mel, og visp godt. La melet brune seg litt, men forsiktig så du ikke brenner det
    4 ss meierismør, 4 ss hvetemel
  • Bruk en øse og tilsett litt og litt kraft i sausen, mens du visper så du ikke får klumper. Tilsett brunt sukker.
    Kok på lav varme i minimum 10 min så du får kokt vekk den rå melsmaken.
    1 ss brunt sukker
  • Tilsett litt ribbefett rett før du serverer.
    Litt ribbefett

Yay - ferdig!

I like hugs, and I love kisses. But what I really love is help with the dishes... Tag, you're it

Julemat

Gå julebukk på julaften ved å preppe maten - så får du ekstra tid
Langtidsstekt ribbe i stekeovn på 120 grader i 9 timer gir garantert sprø svor og saftig kjøtt
Grove medisterkaker er best på smak og et absolutt for julematen.
For kraft til brun saus trenger du kraftben eller oksehaler, gulrot, selleristilk, løk, salt, hel pepper og laubærblad
Hjemmelaget surkål med karve lager du enkelt med bare 5 min prepp
Lager du risengrynsgrøt i stekeovn slipper du å røre og unngår å brenne grøten