fbpx
smudfood-logo-lilla
Søk
Close this search box.
Blomkålpure med sellerirot er perfekt tilbehør til påskemat som lammeskank, lammecarre eller lammelår

Blomkålpure med sellerirot

Blomkålpure blir ekstra god med sellerirot

Med denne oppskriften på blomkålpure har du det perfekte tilbehøret til påskematen som lammecarre, lammeskank eller lammelår.

Bruk økologisk grønnsaker for best resultat. Finner du ikke økologisk i butikken kan du bestille rett fra bonden gjennom din lokale reko-ring.

Prepp maten – kos deg med gjestene

Med min prepp-metode kan du også gjøre mesteparten på forhånd, slik at middag er klar med minimalt av arbeid selve dagen du skal spise.

Les mer om matprepp >

Annen påskemat

Ingredienser blomkålpure

  • 1 stk blomkål

  • 1 stk sellerirot

  • 4 ss meierismør

  • 1 dl matfløte

  • 1 stk kyllingbuljongterning

  • 1 ts sukker

Sellerirot gir ekstra god smake til blomkålpure

Slik lager du blomkålpure med sellerirot

Skal du lage alt på samme dag, så fortsetter du bare videre på instruksjonene for «spisedag».

Preppdag

  • Kutt blomkål i store biter. Del sellerirot i to og deretter i skiver. Skjær av skallet langs kanten. Del i store biter. Legg i en kjele med vann og lagre i kjøleskap.

Spisedag

  • Kok opp kjelen med blomkål og sellerirot til mør, ca. 15 min. Renn av vannet og la grønnsakene dampe av seg litt over en rist.
  • Hell grønnsakene i en blender sammen med matfløte, smør, buljong og sukker. Kjør glatt. Server gjerne med fersk persille
Velg økologisk blomkål for ekstra god blomkålpure
Blomkålpure med sellerirot er perfekt tilbehør til påskemat som lammeskank, lammecarre eller lammelår

Oppskrift blomkålpure med sellerirot

Blomkålpure med sellerirot smaker helt fantastisk. Perfekt tilbehør til påskemat som lammelår eller lammecarre.
5 fra 1 stemme
Porsjoner 8

Utstyr

  • Skjærebrett
  • Gryte
  • Blender eller stavmikser

Ingredienser

Blomkålpure med sellerirot

  • 1 stk blomkål
  • 1 stk sellerirot
  • 4 ss meierismør
  • 1 dl matfløte
  • 1 stk kyllingbuljongterning
  • 1 ts sukker
Porsjoner 8

Let's Cook

Preppdag

  • Kutt 1 stk blomkål i store biter. Del 1 stk sellerirot i to og deretter i skiver. Skjær av skallet langs kanten. Del i store biter. Legg i en kjele med vann og lagre i kjøleskap.

Spisedag

  • Kok opp kjelen med blomkål og sellerirot til mør, ca. 15 min. Renn av vannet og la grønnsakene dampe av seg litt over en rist.
  • Hell grønnsakene i en blender sammen med 1 dl matfløte, 4 ss meierismør, 1 stk kyllingbuljongterning og 1 ts sukker. Kjør glatt. Server gjerne med fersk persille

Yay - ferdig!

I like hugs, and I love kisses. But what I really love is help with the dishes... Tag, you're it

Annen påskemat