fbpx
smudfood-logo-lilla
Søk
Close this search box.
Lammeskank smaker nydelig med pure av blomkål og sellerirot

Lammeskank med blomkål- og sellerirotpure

Lammeskank lager seg selv i ovnen. Server med ovnsbakte rotgrønnsaker elller blomkålpure med sellerirot.

Med denne oppskriften på lammeskank har du lettvint og herlig påskemat.

Prepp maten – kos deg med gjestene

Med min prepp-metode kan du også gjøre mesteparten på forhånd, slik at middag er klar med minimalt av arbeid selve dagen du skal spise.

Les mer om matprepp >

Lammeskank trenger tid og kjærlighet – og egentlig ikke så mye mer.

Når du tilbereder lammeskank, er det viktig å huske på at det er mye fett – så retten trenger god tid. 

Den beste måten å tilberede lammeskank på er å bruke lav varme over lang tid. Altså langttidssteke lammeskankene. Da blir det saftig og mørt, og faller av benet.

Blomkålpure med sellerirot er perfekt tilbehør til påskemat som lammeskank, lammecarre eller lammelår

Tilbehør for lammeskank

Lammeskank kan serveres med mange med ovnsbakte grønnsaker, potetmos eller min favoritt: blomkål- og sellerirotpure.

Lammeskank oppskrift der du bruner lammeskank i stekeovn før den langtidssteker i gryten

Velg økologisk lammeskank

Det aller viktigste for best mulig resultater er å velge lammeskank av god kvalitet – gjerne økologisk. Finner du ikke økologisk lam i butikken din kan du bestille rett fra bonden gjennom din lokale reko-ring. Med litt tid og kjærlighet får du garantert en fantastisk middag med lammelår som hovedingrediens.

Annen påskemat

Ingredienser lammeskank

Lammeskank

  • 4 stk lammeskank

  • 2 ss olivenolje

  • 2 stk løk

  • 4 stk gulrot

  • 4 stk selleristilk

  • 4 stk hvitløksfedd

  • 400 gr hakkede tomater

  • 2,5 dl rødvin

  • 5 dl utvannet kjøttbuljong

  • 1 ts salt

  • 1 ss brunt sukker

Blomkålpure med sellerirot

  • 1 stk blomkål

  • 1 stk sellerirot

  • 4 ss meierismør

  • 3 dl matfløte

  • 1 stk kyllingbuljongterning

  • 1 ts sukker

Slik lager du lammeskank med blomkål- og sellerirotpure

Skal du lage alt på samme dag, så fortsetter du bare videre på instruksjonene for «spisedag».

Preppdag

Lammeskank:

  • Legg lammeskank i en stor ildfast form. Tørk av og pensle med raps- eller solsikkeolje. Strø over litt salt. Brun i stekeovnen på 250 grader i ca. 20-25 min.
  • Skrell løk og gulrot. Del i terninger sammen med selleristilk. Fres i en gryte med olje i ca. 10 min. Finhakk og tilsett hvitløk, salt og brunt sukker. Fres i 2 min og hell over tomater, rødvin og buljong.
  • Kok opp og legg lammeskankene oppi. Sett på lokk. Avkjøl og lagre i kjøleskap.

 

Blomkålpure:

  • Kutt blomkål i store biter. Del sellerirot i to og deretter i skiver. Skjær av skallet langs kanten. Del i store biter. Legg i en kjele med vann og lagre i kjøleskap.

Spisedag

Lammeskank:

  • Sett gryten med lammeskank i stekeovnen på 180 grader i ca. 3,5-4 timer
  • Server med blomkål- og sellerirotpure eller ovnsbakte rotgrønnsaker

 

Blomkålpure:

  • Kok opp kjelen med blomkål og sellerirot til mør, ca. 15 min. Renn av vannet og la grønnsakene dampe av seg litt over en rist.
  • Hell grønnsakene i en blender sammen med matfløte, smør, buljong og sukker. Kjør glatt. Server gjerne med fersk persille
Lammeskank smaker nydelig med pure av blomkål og sellerirot

Oppskrift lammeskank

Lammeskank lager seg selv i ovnen. Server med ovnsbakte rotgrønnsaker elller blomkålpure med sellerirot.
Ingen rating enda
Porsjoner 8

Utstyr

  • Stekeovn
  • Gryte som kan settes i ovnen
  • Kniv
  • Kjele
  • Skjærebrett
  • Blender eller stavmikser

Ingredienser

Klassisk lammeskank

  • 4 stk lammeskank
  • 2 ss raps- eller solsikkeolhe
  • 2 ss Olivenolje extra virgin
  • 2 stk løk
  • 4 stk gulrot
  • 4 stk selleristilk
  • 4 stk hvitløksfedd
  • 400 gr hakkede tomater
  • 2,5 dl rødvin
  • 5 dl utvannet kjøttbuljong
  • 1 ts salt
  • 1 ss brunt sukker

Blomkål- & sellerirotpure

  • 1 stk Blomkål
  • 1 stk Sellerirot
  • 4 ss meierismør
  • 3 dl matfløte
  • 1 stk kyllingbuljongterning
  • 1 ts sukker
Porsjoner 8

Let's Cook

Preppdag

  • Lammeskank: Legg 4 stk lammeskank i en stor ildfast form. Tørk av og pensle med 2 ss raps- eller solsikkeolhe. Strø over litt salt. Brun i stekeovnen på 250 grader i ca. 20-25 min.
    Lammeskank oppskrift der du bruner lammeskank i stekeovn før den langtidssteker i gryten
  • Lammeskank: Skrell 2 stk løk og gulr4 stk gulrot. Del i terninger sammen med 4 stk selleristilk. Fres i en gryte med 2 ss Olivenolje extra virgin i ca. 10 min. Finhakk og tilsett 4 stk hvitløksfedd, 1 ts salt og 1 ss brunt sukker. Fres i 2 min og hell over 400 gr hakkede tomater, 2,5 dl rødvin og 5 dl utvannet kjøttbuljong.
  • Lammeskank: Kok opp og legg lammeskankene oppi. Sett på lokk. Avkjøl og lagre i kjøleskap.
  • Blomkålpure: Kutt 1 stk Blomkål i store biter. Del 1 stk Sellerirot i to og deretter i skiver. Skjær av skallet langs kanten. Del i store biter. Legg i en kjele med vann og lagre i kjøleskap.

Spisedag

  • Lammeskank: Sett gryten med lammeskank i stekeovnen på 180 grader i ca. 3,5-4 timer
  • Blomkål- & sellerirotpure: Kok opp kjelen med blomkål og sellerirot til mør, ca. 15 min. Renn av vannet og la grønnsakene dampe av seg i en rist.
  • Hell grønnsakene i en blender sammen med 3 dl matfløte, 4 ss meierismør, 1 stk kyllingbuljongterning og 1 ts sukker. Kjør glatt. Server gjerne med fersk persille.
    Blomkålpure med sellerirot er perfekt tilbehør til påskemat som lammeskank, lammecarre eller lammelår

Yay - ferdig!

I like hugs, and I love kisses. But what I really love is help with the dishes... Tag, you're it

Annen påskemat