fbpx
Lammecarre er perfekt og lettvint påskemat

Lammecarre med urtemarinade

Lammecarre er kanskje den aller beste og enkleste lammemiddagen du kan lage til påskematen.

Med denne oppskriften på lammecarre har du lettvint og herlig påskemat.

Prepp maten – kos deg med gjestene

Med min prepp-metode kan du også gjøre mesteparten på forhånd, slik at middag er klar med minimalt av arbeid selve dagen du skal spise.

Les mer om matprepp >

Den beste måten å tilberede lammecarre er å først brune det i en stekepanne, og deretter marinere før du steker ferdig i ovnen.  Da blir det saftig og mørt.

For å sikre at du ikke oversteker kjøttet må du bruke steketermometer og ta ut kjøttet fra ovnen ca. 5 grader før ønsket temperatur. Temperaturen vil øke mens kjøttet hviler.

Temperatur lammecarre

  • Medium-rare: 60 °C
  • Medium: 65 °C
  • Medium pluss: 70 °C
  • Gjennomstekt: 75 °C
Ovnsbakte rotgrønnsaker som gulrot, potet, rødbeter og sjalottløk er perfekt tilbehør til påskematen som langtidsstekt lammelår, lammecarre eller lammeskank

Tilbehør for lammecarre

Lammecarre kan serveres med tilbehør, som ovnsbakte rotgrønnsaker, blokmål- & sellerirotpure, poteter, grønnsaker og saus. Selv foretrekker jeg å bruke stekesjy fra lammet istedenfor saus.

Velg økologisk lammecarre

Det aller viktigste for best mulig resultater er å velge lammecarre av god kvalitet – gjerne økologisk. Finner du ikke økologisk lam i butikken din kan du bestille rett fra bonden gjennom din lokale reko-ring. Med litt tid og kjærlighet får du garantert en fantastisk middag med lammecarre som hovedingrediens.

Annen påskemat

Ingredienser lammecarre

Lammecarre

  • 4 stk lammecarre
  • 4 ss raps- eller solsikkeolje
  • 2 ts salt

Marinade

  • 8 stk hvitløksfedd
  • 1 potte timian
  • 1 potte persille
  • 1/2 dl olivenolje
  • 1 ts salt
  • 1 ts cjiliflak

Ovnsbakte grønnsaker

  • 8 stk potet
  • 8 stk gulrot
  • 4 stk rødbete
  • 8 stk sjalottløk

Slik lager du lammecarre

Skal du lage alt på samme dag, så fortsetter du bare videre på instruksjonene for «spisedag».

Preppdag

Tørk av lammecarre og salt. Brun alle sider på høy varme med olje i en stekepanne. 

Skrell hvitløk. Grovhakk urter. Bland sammen i foodprosessor med olivenolje, sitron, salt og chiliflak. Smør over brunet lammecarre. Lagre i kjøleskap.

Skrell gulrot, potet, rødbete og sjalottløk. Del i store biter og legg i ildfast form. Ringle over olivelje, salt, pepper og hvitløkskrydder. Stek på 200 grader i ca. 35-40 min. Avkjøl og lagre i kjøleskap.

Spisedag

Sett ovnen på 180 grader. Bruk steketermometer. Stek lammecarre ca. 15 min  til en tempratur på 62 grader for medium stekt.

Husk å ta ut kjøttet ca. 5 grader før den temperaturen du ønsker, da temperaturen på kjøttet fortsetter å øke mens det hviler. Hvil lammecarre 10-15 min før du skjærer.

Stek ferdig de ovnsbakte grønnsakene mens lammecarre hviler (10-15 min).

Lammecarre er perfekt og lettvint påskemat

Oppskrift langtidsstekt lammelår

Saftig og mør lammecarre med urtemarinade er nydelig og lettvint påskemat. Server emd ovnsbakte rotgrønnsaker eller blomkålpure med sellerirot.
Ingen rating enda
Porsjoner 8

Utstyr

  • Stekeovn
  • Ildfast form
  • Food prosessor
  • Kniv
  • Skjærebrett

Ingredienser

Lammecarre

  • 4 stk lammecarre
  • 4 ss raps- eller solsikkeolje
  • 2 ts salt

Marinade

  • 8 stk hvitløksfedd
  • 1 potte timian
  • 1 potte persille
  • ½ dl Olivenolje, extra virgin
  • 1/2 stk sitron, saften
  • 1 ts salt
  • 1 ts chiliflak

Ovnsbakte grønnsaker

  • 2 ss Olivenolje, extra virgin
  • 1 ts salt
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 8 stk potet
  • 8 stk gulrot
  • 4 stk rødbete
  • 8 stk sjalottløk
Porsjoner 8

Let's Cook

Preppdag

  • Tørk av 4 stk lammecarre og 2 ts salt. Brun alle sider på høy varme med 4 ss raps- eller solsikkeolje i en stekepanne.
  • Skrell 8 stk hvitløksfedd. Grovhakk 1 potte timian og 1 potte persille. Bland sammen i foodprosessor med ½ dl Olivenolje, extra virgin, 1/2 stk sitron, saften, 1 ts salt og 1 ts chiliflak. Smør over brunet lammecarre. Lagre i kjøleskap.
  • Skrell 8 stk gulrot, 4 stk rødbete og 8 stk sjalottløk. Del i store biter og legg i ildfast form sammen med 8 stk potet. Ringle over 2 ss Olivenolje, extra virgin, 1 ts saltog 1 ts hvitløkspulver.
    Stek på 200 grader i ca. 35-40 min. Avkjøl og lagre i kjøleskap.
    Ovnsbakte rotgrønnsaker som gulrot, potet, rødbeter og sjalottløk er perfekt tilbehør til påskematen som langtidsstekt lammelår, lammecarre eller lammeskank

Spisedag

  • Sett ovnen på 180 grader. Bruk steketermometer. Stek lammecarre ca. 15 min til en tempratur på 62 grader for medium stekt.
    Husk å ta ut kjøttet ca. 5 grader før den temperaturen du ønsker, da temperaturen på kjøttet fortsetter å øke mens det hviler.
    Hvil lammecarre 10-15 min før du skjærer.
  • Skru opp ovnen til 220 grader. Stek ferdig de ovnsbakte grønnsakene mens lammecarre hviler (10-15 min).

Yay - ferdig!

I like hugs, and I love kisses. But what I really love is help with the dishes... Tag, you're it

Annen påskemat

Ikke gå glipp av smude oppskrifter for middag på 15 min

Få oppskrifter rett i innboksen. Bli med i SmudFood Inner Circle – helt gratis!

Epost *
Fornavn