Lammecarre er kanskje den aller beste og enkleste lammemiddagen du kan lage til påskematen.
Med denne oppskriften på lammecarre har du lettvint og herlig påskemat.
Med min prepp-metode kan du også gjøre mesteparten på forhånd, slik at middag er klar med minimalt av arbeid selve dagen du skal spise.
Den beste måten å tilberede lammecarre er å først brune det i en stekepanne, og deretter marinere før du steker ferdig i ovnen. Da blir det saftig og mørt.
For å sikre at du ikke oversteker kjøttet må du bruke steketermometer og ta ut kjøttet fra ovnen ca. 5 grader før ønsket temperatur. Temperaturen vil øke mens kjøttet hviler.
Lammecarre kan serveres med tilbehør, som ovnsbakte rotgrønnsaker, blokmål- & sellerirotpure, poteter, grønnsaker og saus. Selv foretrekker jeg å bruke stekesjy fra lammet istedenfor saus.
Det aller viktigste for best mulig resultater er å velge lammecarre av god kvalitet – gjerne økologisk. Finner du ikke økologisk lam i butikken din kan du bestille rett fra bonden gjennom din lokale reko-ring. Med litt tid og kjærlighet får du garantert en fantastisk middag med lammecarre som hovedingrediens.
Skal du lage alt på samme dag, så fortsetter du bare videre på instruksjonene for «spisedag».
Tørk av lammecarre og salt. Brun alle sider på høy varme med olje i en stekepanne.
Skrell hvitløk. Grovhakk urter. Bland sammen i foodprosessor med olivenolje, sitron, salt og chiliflak. Smør over brunet lammecarre. Lagre i kjøleskap.
Skrell gulrot, potet, rødbete og sjalottløk. Del i store biter og legg i ildfast form. Ringle over olivelje, salt, pepper og hvitløkskrydder. Stek på 200 grader i ca. 35-40 min. Avkjøl og lagre i kjøleskap.
Sett ovnen på 180 grader. Bruk steketermometer. Stek lammecarre ca. 15 min til en tempratur på 62 grader for medium stekt.
Husk å ta ut kjøttet ca. 5 grader før den temperaturen du ønsker, da temperaturen på kjøttet fortsetter å øke mens det hviler. Hvil lammecarre 10-15 min før du skjærer.
Stek ferdig de ovnsbakte grønnsakene mens lammecarre hviler (10-15 min).
I like hugs, and I love kisses. But what I really love is help with the dishes... Tag, you're it
Har du en god venn som elsker å lage mat, og med glede deler sine beste oppskrifter og matlagingstips?
Det er det du får av meg når du blir med i SmudFood Inner Circle, bare på epost – ikke gå glipp av oppskrifter, meld deg på nyhetsbrevet NÅ!
E-post
Meld deg av når du er mett.
Cookie | Duration | Description |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
Få oppskrifter rett i innboksen. Bli med i SmudFood Inner Circle – helt gratis!