SmudFood er ikke en matblogg med en random samling av oppskrifter, proppfulle av plagsomme annonser og sponsede produkter.
SmudFood er en tjeneste utviklet for å gjøre livet ditt enklere og bedre med gjennomtenkte ukesmenyer og oppskrifter.
For en familie på fire personer kommer kostnadene på ca. 800,- til 1 500,- per uke.
Når du lager mat fra bunn og planlegger innkjøp for hele uka, så blir matbudsjettet lavere.
I tillegg til standard utstyr som en god kniv og skjærebrett må du ha en blender, og en foodprosessor.
Du får alltid digg mat, med grønnsaker i sesong så langt det lar seg gjøre.
Hver uke er det en rett med hvit fisk, en med laks, en kyllingrett, vegetarrett, og en rett med storfekjøtt eller svin.
Det er to menyer hver uke. En vanlig, og en ekstra barnevennlig meny.
I den barnevennlige menyen er det fokus på at maten er adskilt, og har barnevennlig tilbehør som ris, pasta, tortilla, poteter etc.
For den vanlige menyen er målet at det alltid skal være minst én ting på tallerken som barn liker.
Derfor inkluderer SmudFood-måltidene en variasjon av ulike ting i ulike konsistenser.
For å oppmuntre barn til å utvikle smaksløkene og like flere ting, så er det viktig at de tilbys samme mat som voksne spiser fra de er små.
Det er ogsp tips i oppskriftene om hvordan du kan gjøre maten ekstra barnevennlig.
Mange barn liker f.eks. ikke at mat er blandet sammen som i en gryte.
Da kan du separere noen ingredienser før du lager gryten slik at barnet får servert i individuelle boller som hen kan plukke fra.
Søndagspreppen er ikke dynamisk per nå. Hvert steg er spesifisert hvilken rett det hører til, så du kan enkelt hoppe over det du ikke skal lage.
For handlelisten, sett det måltidet du ikke vil ha på 0, så blir det ikke med i handlelisten.
Hver mandag kl. 10 får du ny ukesmeny og ny barnevennlig meny, handleliste, søndagsprepp og tilgang til uken derpå.
Tidligere oppskrifter, søndagsprepp og handlelister finner du i arkivet.
Prøv først andre fiskeprodukter, som fiskekaker, fiskepinner eller lignende. Funker ikke fisk i det hele tatt vil rettene også fungere godt med kylling.

Matprepp
Hva er matprepping? Matprepping, hvor du lager maten på forhånd, er svaret på hvordan du kan lage mat fra bunnen i en travel hverdag. Hvordan matpreppe? Du planlegger en ukesmeny, og lager mesteparten av maten på søndag. Slik kan du spise hjemmelaget og sunn mat, selvom tidsklemma er et faktum.

10 tips for kjapp middag
For å hjelpe deg å spare tid deler jeg noen tips til hvordan du kan jobbe mest mulig effektivt på kjøkkenet og lage rask middag.

Hvordan spare på matbudsjettet?
Vil du redusere matbudsjettet? Lag maten fra bunn, handle en gang i uka. Bytt ut premiumprodukter med billigere alternativer. Se bytteoversikten.