fbpx
smudfood-logo-lilla
Søk
Close this search box.
For kraft til brun saus trenger du kraftben eller oksehaler, gulrot, selleristilk, løk, salt, hel pepper og laubærblad

Kraft for ribbesaus og brun saus

Hjemmelaget kraft for brun saus til ribba

Hjemmelaget kraft for brun saus er så godt og næringsrikt. Pass på så du ikke slurper i deg kraften mens du lager den – fort gjort!

Hei!

Hei!

Mat fra bunn, det brenner jeg for! Kos deg med maten. Lots of love, Helene Facchini

Dette trenger du for hjemmelaget kraft

  • 2 kg kraftbein fra storfe
  • 2 stk gulrot
  • 2 stk selleristilk, eller 1 stk sellerirot
  • 1 stk løk
  • 1 ss hel pepper
  • 2 stk laubærblad
  • 2 ts salt
  • 2-3 liter vann
For kraft til brun saus må du først steke grønnsakene

Slik lager du hjemmelaget kraft for brun saus

Sett stekeovnen på 250 grader

  • Legg kraftbena i en ildfast form.
  • Sett i stekeovnen i ca. 20 min, eller til bena har fått fin brun farge.

Brun grønnsaker

  • Del gulrot, selleristilk og løk i store biter.
  • Brun i en stor gryte med litt olje.

Fyll på vann

  • Tilsett kraftben oppi gryten.
  • Fyll på kaldt vann til du dekker alt i gryten.
  • Tilsett salt og laubærblad.
  • Kok opp og skru ned på lav varme (f.eks. 2 av 9).

Skum av

  • Skum av skummet underveis i kokingen. Jo mer skum du fjerner, jo klarere blir kraften til slutt.
  • Kok i 4-5 timer.

Sil og lagre i kjøleskap

  • Sett en sil oppi en bolle og sil kraften.
  • For en ekstra klar kraft, legg et kjøkkenhåndkle oppi silen.
  • Lagre i kjøleksap til julaften.

Se all julematen

Gå julebukk på julaften ved å preppe maten - så får du ekstra tid
Langtidsstekt ribbe i stekeovn på 120 grader i 9 timer gir garantert sprø svor og saftig kjøtt
Grove medisterkaker er best på smak og et absolutt for julematen.
Hjemmelaget surkål med karve lager du enkelt med bare 5 min prepp
Lager du risengrynsgrøt i stekeovn slipper du å røre og unngår å brenne grøten
Brun saus eller ribbesaus er stjernen på verket for julematen som ribbe og medisterkaker
Kjøttkraft er hovedingrediensen i brun saus. Smaker best om den får stå noen dager i kjøleskapet før bruk.
Ingen rating enda
Porsjoner 10

Utstyr

  • Stekeovn 250 grader
  • Kniv
  • Skjærebrett
  • Gryte eller stor kjele

Ingredienser

  • 2 kg kraftbein fra storfe
  • 2 stk gulrot
  • 2 stk selleristilk
  • 1 stk løk
  • 1 ss hel pepper
  • 2 stk laubærblad
  • 2 ts salt
  • 2-3 liter vann
Porsjoner 10

Let's Cook

Forberedelser

  • Sett stekeovnen på 250 grader
  • Legg kraftbena i en ildfast form.
    For kraft til brun saus trenger du kraftben eller oksehaler, gulrot, selleristilk, løk, salt, hel pepper og laubærblad
  • Sett i stekeovnen i ca. 20 min, eller til bena har fått fin brun farge.

Grønnsaker

  • Del gulrot, selleristilk og løk i store biter. Brun i en stor gryte med litt olje.
    For kraft til brun saus må du først steke grønnsakene

Fyll på vann

  • Tilsett kraftben oppi gryten. Fyll på kaldt vann til du dekker alt i gryten. Tilsett salt og laubærblad. Kok opp og skru ned på lav varme (f.eks. 2 av 9).

Skum av

  • Skum av skummet underveis i kokingen. Jo mer skum du fjerner, jo klarere blir kraften til slutt. Kok i 4-5 timer.

Sil og lagre i kjøleskap

  • Sett en sil oppi en bolle og sil kraften. For en ekstra klar kraft, legg et kjøkkenhåndkle oppi silen. Lagre i kjøleksap til julaften.

Yay - ferdig!

I like hugs, and I love kisses. But what I really love is help with the dishes... Tag, you're it

Julemat

Gå julebukk på julaften ved å preppe maten - så får du ekstra tid
Langtidsstekt ribbe i stekeovn på 120 grader i 9 timer gir garantert sprø svor og saftig kjøtt
Grove medisterkaker er best på smak og et absolutt for julematen.
Hjemmelaget surkål med karve lager du enkelt med bare 5 min prepp
Lager du risengrynsgrøt i stekeovn slipper du å røre og unngår å brenne grøten
Brun saus eller ribbesaus er stjernen på verket for julematen som ribbe og medisterkaker