fbpx
smudfood-logo-lilla
Søk
Close this search box.
kokosris blir fluffy om du skyller risen, steker og koker med litt mindre veske enn vanlig. Perfekt tilbehør til indisk lammegryte

Kokosris

Fluffy og enkel kokosris som er perfekt tilbehør for indisk og thai.

Advarsel: Så sykt godt at du står i fare for å mævle opp hele kjelen.

Prepp maten – kos deg med gjestene

Med min prepp-metode kan du også gjøre mesteparten på forhånd, slik at middag er klar med minimalt av arbeid selve dagen du skal spise.

Les mer om matprepp >

Skyll risen for ekstra fluffy kokosris

Skyll risen godt, minst tre ganger. Da får du ekstra fluffy ris.

skyll ris før du lager kokosris så det ikke blir for klissete

Dette spiser du med kokosris

Kokosris kan du spise for seg selv, men det vanligste er kanskje som tilbehør til indisk eller thaimat. F.eks. en superdigg indisk lammegryte på lammeskank som er min favoritt.

Annen påskemat

Ingredienser kokosris

  • 8 dl jasminris
  • 400 gr kokosmelk
  • 4 dl vann
  • 1 ts salt
  • 4 ss revet kokos

Slik lager du kokosris

Skal du lage alt på samme dag, så fortsetter du bare videre på instruksjonene for «spisedag».

Preppdag

Skyll risen godt, minst tre ganger. Sil av og fres risen i en tørr gryte i ca. 3-5 min. Hell over kokosmelk, vann og salt. Kok opp, sett på lokk og skru ned på lav varme (f.eks. 2 av 9).

La koke i ca. 15 min. Ta risen av varmen, rør om én gang, og sett på lokket igjen. La stå i minst 10 min før du setter i kjøleskap.

Spisedag

Varm opp risen med kokosolje eller smør i ca. 5 min. Dryss over revet kokos ved servering.

kokosris blir fluffy om du skyller risen, steker og koker med litt mindre veske enn vanlig. Perfekt tilbehør til indisk lammegryte

Oppskrift kokosris

Fluffy og enkel kokosris som er perfekt tilbehør for indisk og thai. Advarsel: Så sykt godt at du står i fare for å mævle opp hele kjelen.
Ingen rating enda
Porsjoner 8

Utstyr

  • Kjele

Ingredienser

  • 8 dl jasminris
  • 400 gr kokosmelk
  • 4 dl vann
  • 1 ts salt
  • 4 ss revet kokos
Porsjoner 8

Let's Cook

Preppdag

  • Skyll 8 dl jasminris godt, minst tre ganger. Sil av og fres risen i en tørr gryte i ca. 3-5 min.
    skyll ris før du lager kokosris så det ikke blir for klissete
  • Hell over 400 gr kokosmelk, 4 dl vann og 1 ts salt. Kok opp, sett på lokk og skru ned på lav varme (f.eks. 2 av 9). La koke i ca. 15 min.
  • Ta risen av varmen, rør om én gang, og sett på lokket igjen.
    La stå i minst 10 min før du setter i kjøleskap.

Spisedag

  • Varm opp risen med kokosolje eller smør i ca. 5 min. Dryss over 4 ss revet kokos ved servering.

Yay - ferdig!

I like hugs, and I love kisses. But what I really love is help with the dishes... Tag, you're it

Annen påskemat