fbpx
smudfood-logo-lilla
Søk
Close this search box.
Hjemmelaget surkål med karve lager du enkelt med bare 5 min prepp

Hjemmelaget surkål – kun 5 min prepp

Hjemmelaget surkål til julematen

Med bare 5 min prepp tid og 1 time koking har du hjemmelaget surkål ferdig til julematen.

Det er verdt smaken synes jeg!

Hei!

Hei!

Mat fra bunn, det brenner jeg for! Kos deg med maten. Lots of love, Helene Facchini

Dette trenger du for å lage hjemmelaget surkål

  • 2 ss smør
  • 1 kg hodekål
  • 3 stk eple
  • 6 dl eplejuice
  • 3 ss eddik 7%
  • 3 ss karve
  • 2 ss sukker
  • 1 ts salt
For hjemmelaget surkål trenger du hodekål, eplejuice, epler, smør, eddik, sukker, karve og salt

Slik lager du hjemmelaget surkål

Snitt kålen

  • Snitt kålen i tynne strimler (skjær ut kjernen, slik at du ikke får store biter)

Stek kål i smør

Smelt smør i en stor kjele, og tilsett kålen. La steke med smøret under lokk på medium varme (f.eks. 4 av 9)

Snitt epler

  • Kutt eple i strimler. Ikke brun kjernen (du trenger ikke skrelle eplene, men du kan om du vil).
  • Tilsett i kjelen med kål

Sett sammen surkål

Tilsett eplejuice, eddik, karve, sukker og salt. La småkoke under lokk på lav varme (f.eks. 2 av 9) i ca. 1 time.

Lagre i kjøleskap

  • Avkjøl, og lagre i kjøleskap til julaften.

Se all julematen

Gå julebukk på julaften ved å preppe maten - så får du ekstra tid
Langtidsstekt ribbe i stekeovn på 120 grader i 9 timer gir garantert sprø svor og saftig kjøtt
Grove medisterkaker er best på smak og et absolutt for julematen.
For kraft til brun saus trenger du kraftben eller oksehaler, gulrot, selleristilk, løk, salt, hel pepper og laubærblad
Lager du risengrynsgrøt i stekeovn slipper du å røre og unngår å brenne grøten
Brun saus eller ribbesaus er stjernen på verket for julematen som ribbe og medisterkaker
Hjemmelaget surkål tar bare 5 min å preppe - det er verdt smaken synes jeg!
Print
Ingen rating enda
Porsjoner 10

Utstyr

  • Kniv
  • Skjærebrett
  • Gryte eller stor kjele

Ingredienser

  • 2 ss meierismør
  • 1 kg hodekål
  • 3 stk eple
  • 6 dl eplejuice
  • 3 ss eddik
  • 3 ss karve
  • 2 ss sukker
  • 1 ts salt
Porsjoner 10

Let's Cook

Snitt kålen

  • Snitt kålen i tynne strimler (skjær ut kjernen, slik at du ikke får store biter)
    1 kg hodekål
    For hjemmelaget surkål trenger du hodekål, eplejuice, epler, smør, eddik, sukker, karve og salt

Stek kål i smør

  • Smelt smør i en stor kjele, og tilsett kålen. La steke med smøret under lokk på medium varme (f.eks. 4 av 9)
    2 ss meierismør

Snitt epler

  • Kutt eple i strimler. Ikke brun kjernen (du trenger ikke skrelle eplene, men du kan om du vil). Tilsett i kjelen med kål
    3 stk eple

Sett sammen surkål

  • Tilsett eplejuice, eddik, karve, sukker og salt. La småkoke under lokk på lav varme (f.eks. 2 av 9) i ca. 1 time.
    6 dl eplejuice, 3 ss eddik, 3 ss karve, 2 ss sukker, 1 ts salt

Lagre i kjøleskap

  • Avkjøl, og lagre i kjøleskap til julaften.
    Hjemmelaget surkål med karve lager du enkelt med bare 5 min prepp

Yay - ferdig!

I like hugs, and I love kisses. But what I really love is help with the dishes... Tag, you're it

Julemat

Gå julebukk på julaften ved å preppe maten - så får du ekstra tid
Langtidsstekt ribbe i stekeovn på 120 grader i 9 timer gir garantert sprø svor og saftig kjøtt
Grove medisterkaker er best på smak og et absolutt for julematen.
For kraft til brun saus trenger du kraftben eller oksehaler, gulrot, selleristilk, løk, salt, hel pepper og laubærblad
Lager du risengrynsgrøt i stekeovn slipper du å røre og unngår å brenne grøten
Brun saus eller ribbesaus er stjernen på verket for julematen som ribbe og medisterkaker