Med min prepp-metode kan du også gjøre mesteparten på forhånd, slik at middag er klar med minimalt av arbeid selve dagen du skal spise.
Lammeskank trenger tid og kjærlighet – og egentlig ikke så mye mer.
Når du tilbereder lammeskank, er det viktig å huske på at det er mye fett – så retten trenger god tid.
Den beste måten å tilberede lammeskank på er å bruke lav varme over lang tid. Altså langttidssteke lammeskankene. Da blir det saftig og mørt, og faller av benet.
Du kan selvfølgelig velge vanlig ris, men jeg sverger til kokosris! Og, du bare kan ikke spise indisk curry uten naan. Server også med en frisk indisk salat og raita for å dempe chili-punch.
For å få mest mulig smak må du temperere krydderne. Men pass på, du må ikke svi de, da vil smaken bli ødelagt.
Det aller viktigste for best mulig resultater er å velge lammeskank av god kvalitet – gjerne økologisk. Finner du ikke økologisk lam i butikken din kan du bestille rett fra bonden gjennom din lokale reko-ring. Med litt tid og kjærlighet får du garantert en fantastisk middag med lammelår som hovedingrediens.
4 stk lammeskank
1 dl raps- eller solsikkeolje
4 stk laubærblad
12 stk pepperkorn
12 stk nellik
6 stk grønne kardemommekapsler
4 stk kanelstenger
2 ts spisskummenfrø
2 stk stor løk
6 stk hvitløksfedd
4 ss fersk ingefær
800 gr hakkede tomater
2 ts gurkemeie
2 ts salt
2 ts chilipulver, kan sløyfes
4 ts bukkehornskløver, evt. Karripulver
4 dl kulturmelk evt. Gresk yoghurt
2 dl mandler
1 dl vann
1 potte fersk koriander
1 stk agurk
2 stk store tomater
1 stk rødløk
4 ss fersk koriander
½ stk lime, saften
1 ts salt
1 ts sukker
1 ts spisskummen
Skal du lage alt på samme dag, så fortsetter du bare videre på instruksjonene for «spisedag».
Mens du bruner løken
Når løken er brunet
Raita:
Indisk lammegryte: Sett gryten med lammeskank og currysaus i stekeovnen på 180 grader i ca. 3,5-4 timer. Finhakk ½ potte fersk koriander og strø over ved servering.
Indisk salat:
I like hugs, and I love kisses. But what I really love is help with the dishes... Tag, you're it
Har du en god venn som elsker å lage mat, og med glede deler sine beste oppskrifter og matlagingstips?
Det er det du får av meg når du blir med i SmudFood Inner Circle, bare på epost – ikke gå glipp av oppskrifter, meld deg på nyhetsbrevet NÅ!
E-post
Meld deg av når du er mett.
Cookie | Duration | Description |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
Få oppskrifter rett i innboksen. Bli med i SmudFood Inner Circle – helt gratis!