fbpx
smudfood-logo-lilla
Søk
Close this search box.
kalkunkraft med grønnsaker og innvoller og nakke

Kalkunkraft

Helene Facchini

Helene Facchini

Hei 👋 Les om meg og SmudFood

Kalkunkraft er hovedingrediensen i kalkunsaus. 

I vår familie brukes den også i fyllet til kalkunen, og som smaksforsterker i både potetmos og søtpotemos til Thanksgiving. Da får du en gjennomgående smak av kalkun som binder hele måltidet sammen.

Thanksgiving-oppskriftshefte

Festmåltid uten stress! Få alle oppskriftene og prepp i et enkelt hefte
Kalkunkraft er hovedingrediensen i kalkunsaus. Brukes også til potetmos og søtpotetmos på Thanksgiving.
Print
Ingen rating enda
Porsjoner 10

Utstyr

  • Gryte
  • Kniv
  • Skjærebrett

Ingredienser

  • 2 ss meierismør
  • 1 stk Kalkunnakke
  • Kalkunninnvoller hjerte, lever etc.
  • 4 stk selleristilker
  • 4 stk gulrot
  • 2 stk løk
  • 1 ss hel pepper
  • 2 stk laubærblad
  • 2 ts salt
  • Vann
Porsjoner 10

Let’s Cook

  • Sett en gryte på medium-høy varme (f.eks. 7 av 9) med litt smør oppi.
    2 ss meierismør
  • Del kalkunnakken i to, og hakk innvollene i små biter. Brun i smøret til det har fått en fin farge.
    1 stk Kalkunnakke, Kalkunninnvoller
  • Del grønnsakene i store biter, og legg oppi gryten. La det brune seg litt og få farge, det er fargen smaken kommer fra.
    4 stk selleristilker, 4 stk gulrot, 2 stk løk
  • Når grønnsakene har fått fin farge, fyll på vann så det akkurat dekker. Kok opp og fjern evt. skummet som danner seg på toppen.
    Tilsett laubærblad, salt og pepper.
    2 stk laubærblad, 2 ts salt, Vann, 1 ss hel pepper
  • La kraften trekke på svak varme (ikke boblekoke) i 2-3 timer.
    Sil kraften, og lagre i kjøleskapet i 3-4 dager.
    Aller best er det å lage kraften minimum en dag før du skal bruke den, da får smaken utviklet seg litt.

Yay – ferdig!

I like hugs, and I love kisses. But what I really love is help with the dishes… Tag, you’re it

Kanskje er du også interessert i dette?