Go Back
+ porsjoner
kalkunkraft med grønnsaker og innvoller og nakke

Kalkunkraft

Porsjoner: 10
Kalkunkraft er hovedingrediensen i kalkunsaus. Brukes også til potetmos og søtpotetmos på Thanksgiving.

Utstyr

  • Gryte
  • Kniv
  • Skjærebrett

Ingredienser

  • 2 ss meierismør
  • 1 stk Kalkunnakke
  • Kalkunninnvoller hjerte, lever etc.
  • 4 stk selleristilker
  • 4 stk gulrot
  • 2 stk løk
  • 1 ss hel pepper
  • 2 stk laubærblad
  • 2 ts salt
  • Vann

Let's cook

  • Sett en gryte på medium-høy varme (f.eks. 7 av 9) med litt smør oppi.
    2 ss meierismør
  • Del kalkunnakken i to, og hakk innvollene i små biter. Brun i smøret til det har fått en fin farge.
    1 stk Kalkunnakke, Kalkunninnvoller
  • Del grønnsakene i store biter, og legg oppi gryten. La det brune seg litt og få farge, det er fargen smaken kommer fra.
    4 stk selleristilker, 4 stk gulrot, 2 stk løk
  • Når grønnsakene har fått fin farge, fyll på vann så det akkurat dekker. Kok opp og fjern evt. skummet som danner seg på toppen.
    Tilsett laubærblad, salt og pepper.
    2 stk laubærblad, 2 ts salt, Vann, 1 ss hel pepper
  • La kraften trekke på svak varme (ikke boblekoke) i 2-3 timer.
    Sil kraften, og lagre i kjøleskapet i 3-4 dager.
    Aller best er det å lage kraften minimum en dag før du skal bruke den, da får smaken utviklet seg litt.