Sett en gryte på medium-høy varme (f.eks. 7 av 9) med litt smør oppi.
2 ss meierismør
Del kalkunnakken i to, og hakk innvollene i små biter. Brun i smøret til det har fått en fin farge.
1 stk Kalkunnakke, Kalkunninnvoller
Del grønnsakene i store biter, og legg oppi gryten. La det brune seg litt og få farge, det er fargen smaken kommer fra.
4 stk selleristilker, 4 stk gulrot, 2 stk løk
Når grønnsakene har fått fin farge, fyll på vann så det akkurat dekker. Kok opp og fjern evt. skummet som danner seg på toppen. Tilsett laubærblad, salt og pepper. 2 stk laubærblad, 2 ts salt, Vann, 1 ss hel pepper
La kraften trekke på svak varme (ikke boblekoke) i 2-3 timer. Sil kraften, og lagre i kjøleskapet i 3-4 dager. Aller best er det å lage kraften minimum en dag før du skal bruke den, da får smaken utviklet seg litt.