Go Back
+ porsjoner
Grove medisterkaker er best på smak og et absolutt for julematen.

Grove medisterkaker

Porsjoner: 10
Lag deigen til grove medisterkaker tre dager før julaften. Så kan forme kaker og steke to dager før, og bare varme opp medisterkakene på selve dagen.

Utstyr

  • Kjøkkenmaskin med k-visp
  • Stekebrett med bakepapir
  • 1/3 kopp målebeger eller spiseskje

Ingredienser

  • 2 kg medisterdeig
  • 800 gram kjøttdeig
  • 4 ts salt
  • 6 ts ingefærpulver
  • 6 ts kanel
  • 5 ts malt kardemomme
  • 3 ts malt nellik
  • 100 gram potetmel
  • 6 dl h-melk

Let's cook

Forberedelser

  • Bland sammen krydder og potetmel i en bolle
    For grove medisterkaker trengr du kjøttdeig, medisterdeig, kanel, ingefær, nellik, kardemomme og salt. H-melk og potetmel
  • Tilsett kjøttdeig og medisterdeig i en bolle.
  • Hell krydderblandingen og melken over kjøttet. Bland godt sammen. Bruker du kjøkkenmaskin, kjør på lav hastighet til du har en fin farse
  • Sett medisterdeigen i kjøleskapet til i morgen. Da får smakene utviklet seg litt.

Måle ut medisterkaker

  • Ta frem et stekebrett med bakepapir og den ferdige medisterdeigen du har laget.
  • Bruk ⅓ kopp målebeger og smør det med litt olje. Ta olje på hendene, evt. Bruk hanske om du har. Har du ikke ⅓ kopp målebeger, bruk to spiseskjeer per kake.
  • Mål ut medisterdeigen med målekoppbegeret og legg de på stekebrettet med bakepapir - ikke form de enda.

Forme medisterkaker

  • Når all medisterkakene er ferdig bruker du hendene og former de til kaker.

Steke medisterkaker

  • Sett en stekepanne (eller to om du har) på medium-høy varme (f.eks. 7 av 9). Stek medisterkakene i godt med smør til de får en fin brunfarge (ca. 1-2 min per side).
    Grove medisterkaker steker du kjapt i stekepanne med smør, og varmer opp i stekeovn
  • Legg de over i en ildfast formn når de er ferdige. Ta på foile. Sett i stekeovnen på 100 grader i ca. 10 min.
    Avkjøl (gjerne ute om du kan), og lagre i kjøleskap til julaften.

Varme opp medisterkaker

  • Sett stekeovnen på 180 grader. Hell litt vann i den ildfaste formen med medisterkakene, akkurat nok til å dekke bunnen. Ta på foile, og sett inn medisterkakene i ca. 20-30 min
    Grove medisterkaker er best på smak og et absolutt for julematen.