Grove medisterkaker
Porsjoner: 10
Lag deigen til grove medisterkaker tre dager før julaften. Så kan forme kaker og steke to dager før, og bare varme opp medisterkakene på selve dagen.
- 2 kg medisterdeig
- 800 gram kjøttdeig
- 4 ts salt
- 6 ts ingefærpulver
- 6 ts kanel
- 5 ts malt kardemomme
- 3 ts malt nellik
- 100 gram potetmel
- 6 dl h-melk
Forberedelser
Bland sammen krydder og potetmel i en bolle
Tilsett kjøttdeig og medisterdeig i en bolle.
Hell krydderblandingen og melken over kjøttet. Bland godt sammen. Bruker du kjøkkenmaskin, kjør på lav hastighet til du har en fin farse
Sett medisterdeigen i kjøleskapet til i morgen. Da får smakene utviklet seg litt.
Måle ut medisterkaker
Ta frem et stekebrett med bakepapir og den ferdige medisterdeigen du har laget.
Bruk ⅓ kopp målebeger og smør det med litt olje. Ta olje på hendene, evt. Bruk hanske om du har. Har du ikke ⅓ kopp målebeger, bruk to spiseskjeer per kake.
Mål ut medisterdeigen med målekoppbegeret og legg de på stekebrettet med bakepapir - ikke form de enda.