Go Back
+ porsjoner
For kraft til brun saus trenger du kraftben eller oksehaler, gulrot, selleristilk, løk, salt, hel pepper og laubærblad

Kraft for ribbesaus og brun saus

Porsjoner: 10
Kjøttkraft er hovedingrediensen i brun saus. Smaker best om den får stå noen dager i kjøleskapet før bruk.

Utstyr

  • Stekeovn 250 grader
  • Kniv
  • Skjærebrett
  • Gryte eller stor kjele

Ingredienser

  • 2 kg kraftbein fra storfe
  • 2 stk gulrot
  • 2 stk selleristilk
  • 1 stk løk
  • 1 ss hel pepper
  • 2 stk laubærblad
  • 2 ts salt
  • 2-3 liter vann

Let's cook

Forberedelser

  • Sett stekeovnen på 250 grader
  • Legg kraftbena i en ildfast form.
    For kraft til brun saus trenger du kraftben eller oksehaler, gulrot, selleristilk, løk, salt, hel pepper og laubærblad
  • Sett i stekeovnen i ca. 20 min, eller til bena har fått fin brun farge.

Grønnsaker

  • Del gulrot, selleristilk og løk i store biter. Brun i en stor gryte med litt olje.
    For kraft til brun saus må du først steke grønnsakene

Fyll på vann

  • Tilsett kraftben oppi gryten. Fyll på kaldt vann til du dekker alt i gryten. Tilsett salt og laubærblad. Kok opp og skru ned på lav varme (f.eks. 2 av 9).

Skum av

  • Skum av skummet underveis i kokingen. Jo mer skum du fjerner, jo klarere blir kraften til slutt. Kok i 4-5 timer.

Sil og lagre i kjøleskap

  • Sett en sil oppi en bolle og sil kraften. For en ekstra klar kraft, legg et kjøkkenhåndkle oppi silen. Lagre i kjøleksap til julaften.