Go Back
Print
Recipe Image
Utstyr
Instruction Images
–
+
porsjoner
Smaller
Normal
Larger
Hjemmelaget surkål
Porsjoner:
10
Hjemmelaget surkål tar bare 5 min å preppe - det er verdt smaken synes jeg!
Utstyr
Kniv
Skjærebrett
Gryte eller stor kjele
Ingredienser
2
ss
meierismør
1
kg
hodekål
3
stk
eple
6
dl
eplejuice
3
ss
eddik
3
ss
karve
2
ss
sukker
1
ts
salt
Let's cook
Snitt kålen
Snitt kålen i tynne strimler (skjær ut kjernen, slik at du ikke får store biter)
1 kg hodekål
Stek kål i smør
Smelt smør i en stor kjele, og tilsett kålen. La steke med smøret under lokk på medium varme (f.eks. 4 av 9)
2 ss meierismør
Snitt epler
Kutt eple i strimler. Ikke brun kjernen (du trenger ikke skrelle eplene, men du kan om du vil). Tilsett i kjelen med kål
3 stk eple
Sett sammen surkål
Tilsett eplejuice, eddik, karve, sukker og salt. La småkoke under lokk på lav varme (f.eks. 2 av 9) i ca. 1 time.
6 dl eplejuice,
3 ss eddik,
3 ss karve,
2 ss sukker,
1 ts salt
Lagre i kjøleskap
Avkjøl, og lagre i kjøleskap til julaften.