Go Back
+ porsjoner
Hjemmelaget surkål med karve lager du enkelt med bare 5 min prepp

Hjemmelaget surkål

Porsjoner: 10
Hjemmelaget surkål tar bare 5 min å preppe - det er verdt smaken synes jeg!

Utstyr

  • Kniv
  • Skjærebrett
  • Gryte eller stor kjele

Ingredienser

  • 2 ss meierismør
  • 1 kg hodekål
  • 3 stk eple
  • 6 dl eplejuice
  • 3 ss eddik
  • 3 ss karve
  • 2 ss sukker
  • 1 ts salt

Let's cook

Snitt kålen

  • Snitt kålen i tynne strimler (skjær ut kjernen, slik at du ikke får store biter)
    1 kg hodekål
    For hjemmelaget surkål trenger du hodekål, eplejuice, epler, smør, eddik, sukker, karve og salt

Stek kål i smør

  • Smelt smør i en stor kjele, og tilsett kålen. La steke med smøret under lokk på medium varme (f.eks. 4 av 9)
    2 ss meierismør

Snitt epler

  • Kutt eple i strimler. Ikke brun kjernen (du trenger ikke skrelle eplene, men du kan om du vil). Tilsett i kjelen med kål
    3 stk eple

Sett sammen surkål

  • Tilsett eplejuice, eddik, karve, sukker og salt. La småkoke under lokk på lav varme (f.eks. 2 av 9) i ca. 1 time.
    6 dl eplejuice, 3 ss eddik, 3 ss karve, 2 ss sukker, 1 ts salt

Lagre i kjøleskap

  • Avkjøl, og lagre i kjøleskap til julaften.
    Hjemmelaget surkål med karve lager du enkelt med bare 5 min prepp