Go Back
+ porsjoner
Brun saus eller ribbesaus er stjernen på verket for julematen som ribbe og medisterkaker

Brun saus for ribbe

Porsjoner: 10
Selvom du har saftig ribbe og medisterkaker så blir det ikke jul uten en god brun saus. Den beste ribbesausen får du ved å lage hjemmelaget kraft.
Men, du kan absolutt bruke kraft laget på buljong også. For den aller beste smaken, så tilsetter du litt ribbefett helt på slutten.

Utstyr

  • Gryte eller kjele
  • Visp

Ingredienser

  • 2 liter hjemmelaget kjøttkraft eller buljongkraft
  • 4 ss hvetemel
  • 4 ss meierismør
  • 1 ss brunt sukker
  • Litt ribbefett

Let's cook

  • Varm opp kraften.
    2 liter hjemmelaget kjøttkraft eller buljongkraft
  • Smelt smør i en stor kjele. Tilsett mel, og visp godt. La melet brune seg litt, men forsiktig så du ikke brenner det
    4 ss meierismør, 4 ss hvetemel
  • Bruk en øse og tilsett litt og litt kraft i sausen, mens du visper så du ikke får klumper. Tilsett brunt sukker.
    Kok på lav varme i minimum 10 min så du får kokt vekk den rå melsmaken.
    1 ss brunt sukker
  • Tilsett litt ribbefett rett før du serverer.
    Litt ribbefett