Go Back
+ porsjoner
Den klassiske påskematen er langtidsstekt lammelår med urtemarinade

Langtidsstekt lammelår

Porsjoner: 8
Langtiddstekt lammelår er enkelt og perfekt påskemat. Rett og slett en lettvint påskemiddag.

Utstyr

  • Stekeovn
  • Ildfast form
  • Food prosessor
  • Kniv
  • Skjærebrett

Ingredienser

Lammelår

  • 1 stk lammelår
  • 4 ss raps- eller solsikkeolje
  • 2 ts salt

Marinade

  • 4 stk hvitløksfedd
  • 1 potte timian
  • ½ stk Sitron
  • 4 ss Olivenolje extra virgin
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper

Ovnsbakte grønnsaker

  • 8 stk potet
  • 8 stk gulrot
  • 4 stk rødbete
  • 8 stk sjalottløk
  • 2 ss Olivenolje extra virgin
  • 1 ts salt
  • 1 ts Hvitløkspulver
  • ½ ts pepper

Let's cook

Preppdag

  • Legg 1 stk lammelår i en stor ildfast form. Tørk av og pensle med 4 ss raps- eller solsikkeolje. Gni inn 2 ts salt. Brun i stekeovnen på 250 grader i ca. 20-25 min.
    Lammeskank oppskrift der du bruner lammeskank i stekeovn før den langtidssteker i gryten
  • I en foodprosessor finhakk 4 stk hvitløksfedd, 4 ss Olivenolje extra virgin, 1 potte timian, ½ stk Sitron, 1 ts salt og 1 ts pepper. Smør over lammelår og dekk med folie. Avkjøl og lagre i kjøleskap.
  • Skrell 8 stk gulrot, 8 stk potet, 4 stk rødbete og 8 stk sjalottløk. Del i store biter og legg i ildfast form.
    Ringle over 2 ss Olivenolje extra virgin, 1 ts salt, ½ ts pepper og 1 ts Hvitløkspulver.
    Stek på 200 grader i ca. 30 min. Avkjøl og lagre i kjøleskap.

Spisedag

  • Sett ovnen på 80 grader. Sett et steketermometer inn i den tykkeste delen på låret, men ikke helt inn til benet.
    Sett inn lammelåret. Lammelåret er ferdig når steketermometer viser 60 grader. Det vil stige til ca. 65 grader (medium) mens det hviler.
  • Ta ut lammelåret og skru ovnen på 200 grader.
    Stek ferdig de ovnsbakte grønnsakene mens lammelåret hviler (20-30 min).
    Ovnsbakte rotgrønnsaker som gulrot, potet, rødbeter og sjalottløk er perfekt tilbehør til påskematen som langtidsstekt lammelår, lammecarre eller lammeskank