Langtidsstekt lammelår
Porsjoner: 8
Langtiddstekt lammelår er enkelt og perfekt påskemat. Rett og slett en lettvint påskemiddag.
Stekeovn
Ildfast form
Food prosessor
Kniv
Skjærebrett
Lammelår
- 1 stk lammelår
- 4 ss raps- eller solsikkeolje
- 2 ts salt
Marinade
- 4 stk hvitløksfedd
- 1 potte timian
- ½ stk Sitron
- 4 ss Olivenolje, extra virgin
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
Ovnsbakte grønnsaker
- 8 stk potet
- 8 stk gulrot
- 4 stk rødbete
- 8 stk sjalottløk
- 2 ss Olivenolje, extra virgin
- 1 ts salt
- 1 ts Hvitløkspulver
- ½ ts pepper
Preppdag
Legg 1 stk lammelår i en stor ildfast form. Tørk av og pensle med 4 ss raps- eller solsikkeolje. Gni inn 2 ts salt. Brun i stekeovnen på 250 grader i ca. 20-25 min.
I en foodprosessor finhakk 4 stk hvitløksfedd, 4 ss Olivenolje, extra virgin, 1 potte timian, ½ stk Sitron, 1 ts salt og 1 ts pepper. Smør over lammelår og dekk med folie. Avkjøl og lagre i kjøleskap.
Skrell 8 stk gulrot, 8 stk potet, 4 stk rødbete og 8 stk sjalottløk. Del i store biter og legg i ildfast form. Ringle over 2 ss Olivenolje, extra virgin, 1 ts salt, ½ ts pepper og 1 ts Hvitløkspulver. Stek på 200 grader i ca. 30 min. Avkjøl og lagre i kjøleskap.
Spisedag
Sett ovnen på 80 grader. Sett et steketermometer inn i den tykkeste delen på låret, men ikke helt inn til benet. Sett inn lammelåret. Lammelåret er ferdig når steketermometer viser 60 grader. Det vil stige til ca. 65 grader (medium) mens det hviler. Ta ut lammelåret og skru ovnen på 200 grader. Stek ferdig de ovnsbakte grønnsakene mens lammelåret hviler (20-30 min).