Go Back
+ porsjoner
kokosris blir fluffy om du skyller risen, steker og koker med litt mindre veske enn vanlig. Perfekt tilbehør til indisk lammegryte

Kokosris

Porsjoner: 8
Fluffy og enkel kokosris som er perfekt tilbehør for indisk og thai. Advarsel: Så sykt godt at du står i fare for å mævle opp hele kjelen.

Utstyr

  • Kjele

Ingredienser

  • 8 dl jasminris
  • 400 gr kokosmelk
  • 4 dl vann
  • 1 ts salt
  • 4 ss revet kokos

Let's cook

Preppdag

  • Skyll 8 dl jasminris godt, minst tre ganger. Sil av og fres risen i en tørr gryte i ca. 3-5 min.
    skyll ris før du lager kokosris så det ikke blir for klissete
  • Hell over 400 gr kokosmelk, 4 dl vann og 1 ts salt. Kok opp, sett på lokk og skru ned på lav varme (f.eks. 2 av 9). La koke i ca. 15 min.
  • Ta risen av varmen, rør om én gang, og sett på lokket igjen.
    La stå i minst 10 min før du setter i kjøleskap.

Spisedag

  • Varm opp risen med kokosolje eller smør i ca. 5 min. Dryss over 4 ss revet kokos ved servering.