Go Back
+ porsjoner
Naan er et indisk brød som kan spises for seg selv, eller som tilbehør til curry

Naan

Porsjoner: 8
Autentisk og enkel indisk naan oppskrift for myke og fluffy nan. Prøver du denne oppskriften vil du aldri kjøpe ferdig naanbrød fra butikken igjen.

Utstyr

  • Kjøkkenmaskin
  • Stekeovn, pizzastein eller stekepanne
  • Foodprosessor

Ingredienser

Naan

  • 8 dl tipo 00 mel
  • 2 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 1 ts tørrgjær
  • 2 ss Olivenolje extra virgin
  • 2 dl kulturmelk
  • 2 dl gresk yoghurt

Naan topping

  • 8 ss meierismør
  • 4 stk hvitløksfedd
  • 1 ts salt
  • 4 ss fersk koriander

Let's cook

Preppdag

  • Naan: Bland sammen 8 dl tipo 00 mel, 2 ts salt, 2 ts sukker og 1 ts tørrgjær. Tilsett 2 ss Olivenolje extra virgin, 2 dl kulturmelk og 2 dl gresk yoghurt.
    Kjør i kjøkkenmaskin i ca. 5 min til du har en myk og smidig deig (den skal være litt løs).
  • Naan: Dekk bollen med plast og la stå på kjøkkenbenken i ca. 30 min. Sett deretter i kjøleskapet for kaldheving 2-5 dager.

Spisedag

  • Naan: Ta deigen ut av kjøleskapet ca. 2 timer før du skal spise. Rull til en stor ball, og del opp i 8 like store deler.
    Lag stramme boller ved å brette kanten inn mot midten flere ganger. Legg på bakepapir med mel. Dryss mel på toppen og dekk med kjøkkenhåndkle.
    La stå på kjøkkenbenken i ca. 2 timer.
    Etterhev nanbrød i runde boller
  • Hvitløkssmør: Smelt 8 ss meierismør i en kjele. Tilsett finhakket 4 stk hvitløksfedd og 1 ts saltstå på lav varme i ca. 30 min. Finhakk 4 ss fersk koriander og legg til siden.
    Lag hvitløksnan ved å frese hvitløk med smør og pensle nan etter det er stekt
  • Naan: Trykk bollene flate med hendene og dra utover til deigen er ca. en halv cm tykk. Ikke bruk kjevle, da mister du all luften.
  • Steke i jernpanne: Stek naan på høy varme i tørr jernpanne ca. 2-3 min per side. Du kan bruke vanlig stekepanne om du ikke har jernpanne.
  • Steke i stekeovn UTEN pizzastein: Sett ovnen på varmluft med høyest mulig varme og grillelement. Legg naan på stekebrett og stek i ca. 3-5 min. Følg nøye med, det går fort fra stekt til brent.
  • Steke i stekeovn MED pizzastein: Sett pizzastein inn i kald ovn. Sett ovnen på varmluft med høyest mulig varme.
    Pizzasteinen må stå i ovnen i 30 min ETTER ovnen har nådd riktig temperatur. Når du skal steke naan, sett på varmluft med grillelement.
    Vent 2-3 min til grillelement er ordentlig varmt før du steker naan.
    Legg naan på pizzastein og stek i ca. 3-5 min. Følg nøye med, det går fort fra stekt til brent.
  • Pensle naan med hvitløkssmør når de er ferdigstekt, og topp med koriander.
    Naan er ikke vanskelig, men enkelt med denne oppskriften perfekt til indisk lammegryte