Naan
Porsjoner: 8
Autentisk og enkel indisk naan oppskrift for myke og fluffy nan. Prøver du denne oppskriften vil du aldri kjøpe ferdig naanbrød fra butikken igjen.
Naan
- 8 dl tipo 00 mel
- 2 ts salt
- 2 ts sukker
- 1 ts tørrgjær
- 2 ss Olivenolje, extra virgin
- 2 dl kulturmelk
- 2 dl gresk yoghurt
Naan topping
- 8 ss meierismør
- 4 stk hvitløksfedd
- 1 ts salt
- 4 ss fersk koriander
Spisedag
Naan: Ta deigen ut av kjøleskapet ca. 2 timer før du skal spise. Rull til en stor ball, og del opp i 8 like store deler.Lag stramme boller ved å brette kanten inn mot midten flere ganger. Legg på bakepapir med mel. Dryss mel på toppen og dekk med kjøkkenhåndkle. La stå på kjøkkenbenken i ca. 2 timer. Hvitløkssmør: Smelt 8 ss meierismør i en kjele. Tilsett finhakket 4 stk hvitløksfedd og 1 ts saltstå på lav varme i ca. 30 min. Finhakk 4 ss fersk koriander og legg til siden.
Naan: Trykk bollene flate med hendene og dra utover til deigen er ca. en halv cm tykk. Ikke bruk kjevle, da mister du all luften.
Steke i jernpanne: Stek naan på høy varme i tørr jernpanne ca. 2-3 min per side. Du kan bruke vanlig stekepanne om du ikke har jernpanne.
Steke i stekeovn UTEN pizzastein: Sett ovnen på varmluft med høyest mulig varme og grillelement. Legg naan på stekebrett og stek i ca. 3-5 min. Følg nøye med, det går fort fra stekt til brent.
Steke i stekeovn MED pizzastein: Sett pizzastein inn i kald ovn. Sett ovnen på varmluft med høyest mulig varme.Pizzasteinen må stå i ovnen i 30 min ETTER ovnen har nådd riktig temperatur. Når du skal steke naan, sett på varmluft med grillelement. Vent 2-3 min til grillelement er ordentlig varmt før du steker naan.Legg naan på pizzastein og stek i ca. 3-5 min. Følg nøye med, det går fort fra stekt til brent. Pensle naan med hvitløkssmør når de er ferdigstekt, og topp med koriander.