Go Back
+ porsjoner
Lammecarre er perfekt og lettvint påskemat

Lammecarre

Porsjoner: 8
Saftig og mør lammecarre med urtemarinade er nydelig og lettvint påskemat. Server emd ovnsbakte rotgrønnsaker eller blomkålpure med sellerirot.

Utstyr

  • Stekeovn
  • Ildfast form
  • Food prosessor
  • Kniv
  • Skjærebrett

Ingredienser

Lammecarre

  • 4 stk lammecarre
  • 4 ss raps- eller solsikkeolje
  • 2 ts salt

Marinade

  • 8 stk hvitløksfedd
  • 1 potte timian
  • 1 potte persille
  • ½ dl Olivenolje extra virgin
  • 1/2 stk sitron, saften
  • 1 ts salt
  • 1 ts chiliflak

Ovnsbakte grønnsaker

  • 2 ss Olivenolje extra virgin
  • 1 ts salt
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 8 stk potet
  • 8 stk gulrot
  • 4 stk rødbete
  • 8 stk sjalottløk

Let's cook

Preppdag

  • Tørk av 4 stk lammecarre og 2 ts salt. Brun alle sider på høy varme med 4 ss raps- eller solsikkeolje i en stekepanne.
  • Skrell 8 stk hvitløksfedd. Grovhakk 1 potte timian og 1 potte persille. Bland sammen i foodprosessor med ½ dl Olivenolje extra virgin, 1/2 stk sitron, saften, 1 ts salt og 1 ts chiliflak. Smør over brunet lammecarre. Lagre i kjøleskap.
  • Skrell 8 stk gulrot, 4 stk rødbete og 8 stk sjalottløk. Del i store biter og legg i ildfast form sammen med 8 stk potet. Ringle over 2 ss Olivenolje extra virgin, 1 ts saltog 1 ts hvitløkspulver.
    Stek på 200 grader i ca. 35-40 min. Avkjøl og lagre i kjøleskap.
    Ovnsbakte rotgrønnsaker som gulrot, potet, rødbeter og sjalottløk er perfekt tilbehør til påskematen som langtidsstekt lammelår, lammecarre eller lammeskank

Spisedag

  • Sett ovnen på 180 grader. Bruk steketermometer. Stek lammecarre ca. 15 min til en tempratur på 62 grader for medium stekt.
    Husk å ta ut kjøttet ca. 5 grader før den temperaturen du ønsker, da temperaturen på kjøttet fortsetter å øke mens det hviler.
    Hvil lammecarre 10-15 min før du skjærer.
  • Skru opp ovnen til 220 grader. Stek ferdig de ovnsbakte grønnsakene mens lammecarre hviler (10-15 min).