Lammecarre
Porsjoner: 8
Saftig og mør lammecarre med urtemarinade er nydelig og lettvint påskemat. Server emd ovnsbakte rotgrønnsaker eller blomkålpure med sellerirot.
Stekeovn
Ildfast form
Food prosessor
Kniv
Skjærebrett
Lammecarre
- 4 stk lammecarre
- 4 ss raps- eller solsikkeolje
- 2 ts salt
Marinade
- 8 stk hvitløksfedd
- 1 potte timian
- 1 potte persille
- ½ dl Olivenolje, extra virgin
- 1/2 stk sitron, saften
- 1 ts salt
- 1 ts chiliflak
Ovnsbakte grønnsaker
- 2 ss Olivenolje, extra virgin
- 1 ts salt
- 1 ts hvitløkspulver
- 8 stk potet
- 8 stk gulrot
- 4 stk rødbete
- 8 stk sjalottløk
Preppdag
Tørk av 4 stk lammecarre og 2 ts salt. Brun alle sider på høy varme med 4 ss raps- eller solsikkeolje i en stekepanne.
Skrell 8 stk hvitløksfedd. Grovhakk 1 potte timian og 1 potte persille. Bland sammen i foodprosessor med ½ dl Olivenolje, extra virgin, 1/2 stk sitron, saften, 1 ts salt og 1 ts chiliflak. Smør over brunet lammecarre. Lagre i kjøleskap.
Skrell 8 stk gulrot, 4 stk rødbete og 8 stk sjalottløk. Del i store biter og legg i ildfast form sammen med 8 stk potet. Ringle over 2 ss Olivenolje, extra virgin, 1 ts saltog 1 ts hvitløkspulver. Stek på 200 grader i ca. 35-40 min. Avkjøl og lagre i kjøleskap.