Go Back
+ porsjoner
Lammeskank smaker nydelig med pure av blomkål og sellerirot

Lammeskank med blomkål- & sellerirotpure

Porsjoner: 8
Lammeskank lager seg selv i ovnen. Server med ovnsbakte rotgrønnsaker elller blomkålpure med sellerirot.

Utstyr

  • Stekeovn
  • Gryte som kan settes i ovnen
  • Kniv
  • Kjele
  • Skjærebrett
  • Blender eller stavmikser

Ingredienser

Klassisk lammeskank

  • 4 stk lammeskank
  • 2 ss raps- eller solsikkeolhe
  • 2 ss Olivenolje, extra virgin
  • 2 stk løk
  • 4 stk gulrot
  • 4 stk selleristilk
  • 4 stk hvitløksfedd
  • 400 gr hakkede tomater
  • 2,5 dl rødvin
  • 5 dl utvannet kjøttbuljong
  • 1 ts salt
  • 1 ss brunt sukker

Blomkål- & sellerirotpure

  • 1 stk Blomkål
  • 1 stk Sellerirot
  • 4 ss meierismør
  • 3 dl matfløte
  • 1 stk kyllingbuljongterning
  • 1 ts sukker

Let's cook

Preppdag

  • Lammeskank: Legg 4 stk lammeskank i en stor ildfast form. Tørk av og pensle med 2 ss raps- eller solsikkeolhe. Strø over litt salt. Brun i stekeovnen på 250 grader i ca. 20-25 min.
    Lammeskank oppskrift der du bruner lammeskank i stekeovn før den langtidssteker i gryten
  • Lammeskank: Skrell 2 stk løk og gulr4 stk gulrot. Del i terninger sammen med 4 stk selleristilk. Fres i en gryte med 2 ss Olivenolje, extra virgin i ca. 10 min. Finhakk og tilsett 4 stk hvitløksfedd, 1 ts salt og 1 ss brunt sukker. Fres i 2 min og hell over 400 gr hakkede tomater, 2,5 dl rødvin og 5 dl utvannet kjøttbuljong.
  • Lammeskank: Kok opp og legg lammeskankene oppi. Sett på lokk. Avkjøl og lagre i kjøleskap.
  • Blomkålpure: Kutt 1 stk Blomkål i store biter. Del 1 stk Sellerirot i to og deretter i skiver. Skjær av skallet langs kanten. Del i store biter. Legg i en kjele med vann og lagre i kjøleskap.

Spisedag

  • Lammeskank: Sett gryten med lammeskank i stekeovnen på 180 grader i ca. 3,5-4 timer
  • Blomkål- & sellerirotpure: Kok opp kjelen med blomkål og sellerirot til mør, ca. 15 min. Renn av vannet og la grønnsakene dampe av seg i en rist.
  • Hell grønnsakene i en blender sammen med 3 dl matfløte, 4 ss meierismør, 1 stk kyllingbuljongterning og 1 ts sukker. Kjør glatt. Server gjerne med fersk persille.
    Blomkålpure med sellerirot er perfekt tilbehør til påskemat som lammeskank, lammecarre eller lammelår