Lammeskank med blomkål- & sellerirotpure
Porsjoner: 8
Lammeskank lager seg selv i ovnen. Server med ovnsbakte rotgrønnsaker elller blomkålpure med sellerirot.
Klassisk lammeskank
- 4 stk lammeskank
- 2 ss raps- eller solsikkeolhe
- 2 ss Olivenolje, extra virgin
- 2 stk løk
- 4 stk gulrot
- 4 stk selleristilk
- 4 stk hvitløksfedd
- 400 gr hakkede tomater
- 2,5 dl rødvin
- 5 dl utvannet kjøttbuljong
- 1 ts salt
- 1 ss brunt sukker
Blomkål- & sellerirotpure
- 1 stk Blomkål
- 1 stk Sellerirot
- 4 ss meierismør
- 3 dl matfløte
- 1 stk kyllingbuljongterning
- 1 ts sukker
Preppdag
Lammeskank: Legg 4 stk lammeskank i en stor ildfast form. Tørk av og pensle med 2 ss raps- eller solsikkeolhe. Strø over litt salt. Brun i stekeovnen på 250 grader i ca. 20-25 min.
Lammeskank: Skrell 2 stk løk og gulr4 stk gulrot. Del i terninger sammen med 4 stk selleristilk. Fres i en gryte med 2 ss Olivenolje, extra virgin i ca. 10 min. Finhakk og tilsett 4 stk hvitløksfedd, 1 ts salt og 1 ss brunt sukker. Fres i 2 min og hell over 400 gr hakkede tomater, 2,5 dl rødvin og 5 dl utvannet kjøttbuljong.
Lammeskank: Kok opp og legg lammeskankene oppi. Sett på lokk. Avkjøl og lagre i kjøleskap.
Blomkålpure: Kutt 1 stk Blomkål i store biter. Del 1 stk Sellerirot i to og deretter i skiver. Skjær av skallet langs kanten. Del i store biter. Legg i en kjele med vann og lagre i kjøleskap.
Spisedag
Lammeskank: Sett gryten med lammeskank i stekeovnen på 180 grader i ca. 3,5-4 timer
Blomkål- & sellerirotpure: Kok opp kjelen med blomkål og sellerirot til mør, ca. 15 min. Renn av vannet og la grønnsakene dampe av seg i en rist.
Hell grønnsakene i en blender sammen med 3 dl matfløte, 4 ss meierismør, 1 stk kyllingbuljongterning og 1 ts sukker. Kjør glatt. Server gjerne med fersk persille.