Go Back
+ porsjoner
Blomkålpure med sellerirot er perfekt tilbehør til påskemat som lammeskank, lammecarre eller lammelår

Blomkålpure med sellerirot

Porsjoner: 8
Blomkålpure med sellerirot smaker helt fantastisk. Perfekt tilbehør til påskemat som lammelår eller lammecarre.

Utstyr

  • Skjærebrett
  • Gryte
  • Blender eller stavmikser

Ingredienser

Blomkålpure med sellerirot

  • 1 stk blomkål
  • 1 stk sellerirot
  • 4 ss meierismør
  • 1 dl matfløte
  • 1 stk kyllingbuljongterning
  • 1 ts sukker

Let's cook

Preppdag

  • Kutt 1 stk blomkål i store biter. Del 1 stk sellerirot i to og deretter i skiver. Skjær av skallet langs kanten. Del i store biter. Legg i en kjele med vann og lagre i kjøleskap.

Spisedag

  • Kok opp kjelen med blomkål og sellerirot til mør, ca. 15 min. Renn av vannet og la grønnsakene dampe av seg litt over en rist.
  • Hell grønnsakene i en blender sammen med 1 dl matfløte, 4 ss meierismør, 1 stk kyllingbuljongterning og 1 ts sukker. Kjør glatt. Server gjerne med fersk persille