Go Back
+ porsjoner
Lammeragu er en sykt smakful italiensk ragu som er best med pasta som pappadelle eller rigatoni. Perfekt påskemat

Italiensk lammeragu

Porsjoner: 8
Min familieoppskrift på italiensk lammeragu. Lammeragu er en super måte å bruke lammebog eller andre kjøttstykker som trenger lang koketid.

Utstyr

  • Gryte
  • Kniv
  • Skjærebrett

Ingredienser

Italiensk lammeragu

  • 600 gr lammebog
  • 1 stk løk
  • 2 stk gulrot
  • 2 stk selleristilk
  • 800 gram passata tomatsaus
  • 1 ts salt
  • 1 ts brunt sukker
  • 2 ss tørket oregano

Pasta

  • 1200 gr fersk pasta

Let's cook

Preppdag

  • Brun 600 gr lammebog i en gryte. Skrell 1 stk løk og 2 stk gulrot og kutt i store biter. Kutt 2 stk selleristilki store biter. Finhakk med foodprosessor.
    Legg lam til siden.
    Fres grønnsakene i gryten med olje i ca. 10 min.
    Lammeragu er best om du bruker lammebog eller annen kjøtt med høyt fettinnhold
  • Hell over 800 gram passata tomatsaus og 1 ts salt, 1 ts brunt sukker 2 ss tørket oregano. Legg lam tilbake. La småkoke på lav varme under lokk i ca. 2 timer. Lagre i kjøleskap.

Spisedag

  • Varm opp sausen på medium varme i ca. 10 min. Mos lammekjøttet litt i sausen med potetmoser eller lignende.
  • Kok 1200 gr fersk pasta etter anvisning på pakken
  • Server med revet grana parmesanost på toppen.