Balsamicokylling med maispure og pasta limone
Porsjoner: 4
Italiensk klassisker møter canadisk maispure - match made in heaven.
Pasta limone
- 200 gr pasta
- 400 gr spinat
- 500 gr cherrytomater
- 1 stk sitron, saften og skallet
- 4 ss meierismør
- 4 stk hvitløksfedd
Balsamicokylling
- 600 gr kyllingbrystfilet
- 2 ss balsamicosirup
- 2 ss Olivenolje, extra virgin
- 1 ts salt
Maispure
- 500 gr mais, hermetisk
- 2 ss meierismør
- 1,5 dl fløte
- 1 ss soyasaus
Preppdag
Maispure: Kok i ca 10 min: 290 gr mais, 500 gr mais, hermetisk, 2 ss meierismør og 1,5 dl fløte. Lag en chucnky konsistens med stavmikser.
Balsamicokylling: Bland sammen 600 gr kyllingbrystfilet, 2 ss balsamicosirupog 2 ss Olivenolje, extra virgin, Skjær 400 gr kylling i tynne skiver på langs, slik at du får flere tynne fileter. Bland sammen med marinaden.
Spisedag
Pasta: Kok 200 gr pasta etter anvisning på pakken.
Kylling: Stek kyllingen på høy varme i en stekepanne, ca. 2 min per side under lokk. Skru ned til medium varme, og stek videre i ca. 4 min. La hvile 5 min før servering.
Saus: Skrell og riv 1 stk sitron, saften og skallet på rivjern. Fres i stekepanne på lav varme med 500 gr cherrytomater. Riv skallet på sitron. Tilsett 4 ss meierismør, sitronskall og saften fra sitronen i stekepanne sammen med ferdigkokt pasta.Barnevennlig: Legg litt pasta til siden uten saus.Server med revet grana padanaoost og maiskrem.