Go Back
+ porsjoner

Balsamicokylling med maispure og pasta limone

Porsjoner: 4
Italiensk klassisker møter canadisk maispure - match made in heaven.

Utstyr

  • Stekepanne
  • Kjele

Ingredienser

Pasta limone

  • 200 gr pasta
  • 400 gr spinat
  • 500 gr cherrytomater
  • 1 stk sitron, saften og skallet
  • 4 ss meierismør
  • 4 stk hvitløksfedd

Balsamicokylling

  • 600 gr kyllingbrystfilet
  • 2 ss balsamicosirup
  • 2 ss Olivenolje, extra virgin
  • 1 ts salt

Maispure

  • 500 gr mais, hermetisk
  • 2 ss meierismør
  • 1,5 dl fløte
  • 1 ss soyasaus

Let's cook

Preppdag

  • Maispure: Kok i ca 10 min: 290 gr mais, 500 gr mais, hermetisk, 2 ss meierismør og 1,5 dl fløte. Lag en chucnky konsistens med stavmikser.
  • Balsamicokylling: Bland sammen 600 gr kyllingbrystfilet, 2 ss balsamicosirupog 2 ss Olivenolje, extra virgin,
    Skjær 400 gr kylling i tynne skiver på langs, slik at du får flere tynne fileter. Bland sammen med marinaden.

Spisedag

  • Pasta: Kok 200 gr pasta etter anvisning på pakken.
  • Kylling: Stek kyllingen på høy varme i en stekepanne, ca. 2 min per side under lokk. Skru ned til medium varme, og stek videre i ca. 4 min. La hvile 5 min før servering.
  • Saus: Skrell og riv 1 stk sitron, saften og skallet på rivjern. Fres i stekepanne på lav varme med 500 gr cherrytomater.
    Riv skallet på sitron. Tilsett 4 ss meierismør, sitronskall og saften fra sitronen i stekepanne sammen med ferdigkokt pasta.
    Barnevennlig: Legg litt pasta til siden uten saus.
    Server med revet grana padanaoost og maiskrem.