Pulled beef taco barbacoa
Porsjoner: 8
Taco barbacoa, vi snakker EKTE taco - pulled beef om du vil, saftig og skikkelig smakfullt.
- 800 gr høyrygg
- 1 ss rapsolje
- 1 stk løk
- 1 stk chili
- 1 ss røkt paprikapulver
- 1 ss korianderpulver
- 1 ss spisskummen
- 1 ss tørket oregano
- 1 ts salt
- 1 ts brunt sukker
- 3 stk laubærblad
- 1 stk lime, saften
- 2 ss eplecidereddik
- ½ dl kjøttkraft
- 400 gr hakkede tomater, mutti
- 4 ss fersk koriander
Brun 800 gr høyrygg i en stor gryte med 1 ss rapsolje.
Finhakk 1 stk løk og 1 stk chili. Brun sammen med kjøttet.
I mellomtiden forbereder du ½ dl kjøttkraft og måler opp krydder: 1 ss røkt paprikapulver, 1 ss korianderpulver, 1 ss spisskummen, 1 ss tørket oregano, 1 ts salt, 1 ts brunt sukker, 3 stk laubærblad
Når kjøttet er brunet på alle kanter, legg til siden. Hell oppi krydder, og fres sammen med løken i et par minutter (når du steker krydderne uten væske får du max smak!)
Hell over kjøttkraften, 400 gr hakkede tomater, mutti og 2 ss eplecidereddik. Bland godt og legg kjøttet tilbake. Sett på lokk og la småputre på lav varme i ca. 3 timer. Mos kjøttet med hackit eller lignende. Tilsett finhakket 4 ss fersk koriander og 1 stk lime, saften. Server med tortilla, rømme, syltet rødløk og guacamole.