fbpx
smudfood-logo-lilla
Søk
Close this search box.

Kremet tomatsuppe med skjulte bønner og parmesanskiver

Mild tomatsuppe som store og små elsker, med skjulte hvite bønner.
Ingen rating enda
Porsjoner 4

Utstyr

  • Stekeovn 200 grader
  • Stor stekepanne eller gryte
  • Blender
  • Kniv
  • Skjærebrett

Ingredienser

Kremet tomatsuppe

  • 500 gram Cherrytomater
  • 1 stk paprika
  • 1 stk løk
  • 4 stk hvitløksfedd
  • 800 gram hakkede tomater, mutti
  • 1 ss balsamico
  • 290 gr hvite bønner
  • 2 stk grønnsaksbuljongterning
  • 2 dl vann
  • 150 gram creme fraiche (evt. kokosmelk)

Hvitløk- & parmesanskiver

  • 4 stk brødskiver
  • 4 ts Olivenolje, extra virgin
  • 2 ts hvitløkspulver
  • 1 ts salt
  • 4 ss Grana padanoost

Topping

  • 4 ss Grana padanoost
  • 4 ss fersk basilikum, evt. Spinat eller grønnkål
  • 4 ts Chiliflakes, kan sløyfes
Porsjoner 4

Let's Cook

Preppdag

  • Skyll 500 gram Cherrytomater. Kutt 1 stk paprika og 1 stk løk i båter. Skrell 4 stk hvitløksfedd.
    Legg alt i en dilfast form. Ringle over olivenolje og sett i stekeovnen på 200 grader i ca. 40 min.
  • Skyll og renn av 290 gr hvite bønner.
    Kjør bønnene og de ovnsbakte grønnsakene sammen med 2 dl vann, 1 ss balsamico, 2 stk grønnsaksbuljongterning og 150 gram creme fraiche (evt. kokosmelk) i en blender. Bland sammen i en gryte med 800 gram hakkede tomater, mutti.
    Småkok i ca. 10-15 min.
    Lagre i kjøleskap.

Måltid

  • Suppe: Varm opp suppen under omrøring og lokk på medium varme (f.eks. 5 av 9).
  • Hvitløk- & parmesanskiver: Ringle olivenolje over brødskivene. Strø på hvitløkspulver, revet ost og salt. Stek under grillement til sprø (1-3 min, følg godt med).
    Barnevennlig: Kun olivenolje. Skjær brødskive i staver etterpå.
    4 stk brødskiver, 4 ts Olivenolje, extra virgin, 2 ts hvitløkspulver, 4 ss Grana padanoost, 1 ts salt
  • Ved servering, topp suppen med revet ost, basilikum og evt. Chiliflakes for ekstra kick.

Yay - ferdig!

I like hugs, and I love kisses. But what I really love is help with the dishes... Tag, you're it