fbpx
smudfood-logo-lilla
Søk
Close this search box.

Peanøtt-ramen med egg

Skikkelig smaksbombe, mettende og full av vitaminer.
Ingen rating enda
Porsjoner 4

Utstyr

  • Gryte
  • Kniv
  • Skjærebrett
  • Foodprosessor
  • Eggkoker evt. kjele

Ingredienser

Peanøtt-ramen

  • 4 ss fersk ingefær
  • 4 stk hvitløksfedd
  • 1 bunt vårløk
  • 2 stk gulrot
  • 8 ss organisk peanøttsmør
  • 1 ss Sriracha-saus Barn: Dropp
  • 1 ss soyasaus
  • 4 stk Kyllingbuljongterning
  • 1,5 l Vann til buljong
  • 250 gram shiitake el. aromasopp
  • 250 gram grønnkål el. Spinat
  • 200 gram fullkornsnudler
  • 4 stk egg
Porsjoner 4

Let's Cook

Preppdag

  • Skrell hvitløk. Grovhakk ingefær og vårløk. Finkutt med foodprosessor.
    4 ss fersk ingefær, 4 stk hvitløksfedd, 1 bunt vårløk
  • Skjær sopp i skiver. Skrell gulrot og skjær i staver.
    2 stk gulrot, 250 gram shiitake el. aromasopp

Spisedag

  • Fres ingefær, hvitløk og vårløk i en gryte med litt olje i 2 min.
  • Kok egg: 6 min smilende. 10 min hardkokt.
    Barnevennlig: Lag eggehakk om barna ikke liker kokt egg.
    4 stk egg
  • I gryten, tilsett utvannet kyllingbuljong, peanøttsmør, Sriracha og soyasaus. Kok opp.
    Barnevennlig: Dropp Sriracha
    8 ss organisk peanøttsmør, 1 ss Sriracha-saus, 1 ss soyasaus, 1,5 l Vann til buljong, 4 stk Kyllingbuljongterning
  • Tilsett gulrot, sopp, grønnkål og nudler. Kok i 4 min eller til nudlene er al dente.
    Server med kokt egg delt i to i bollen.
    Barnevennlig: Kok gulrot og nudler i vann istedenfor i ramen-kraft. Server peanøttsmør som dipp, evt. ketchup eller annen dipp barna liker.
    250 gram grønnkål el. Spinat, 200 gram fullkornsnudler

Yay - ferdig!

I like hugs, and I love kisses. But what I really love is help with the dishes... Tag, you're it